• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...

Karanlık odanın en çukur yerinde yaşamaya mahkûm olmuş bir yılan zehrini akıtmaya çalışmış. Dedesi Ebu Cehil'in 1400 yıl önce yaptığı ahmaklığı, bugüyeniden yapmaya çalışıyor. Oysa dedesinin ibretlik sonunu bilebilecek akıl nimetine sahip olsaydı, bu hezeyanlarda bulunacak kadar haddini aşmazdı.

Dedeleri Ebu Cehil, Peygamber efendimiz ve İslam'a karşı haddini aştığı için Bedir Kuyularından birinin en karanlık dibine seviyesizliğiyle, ahmaklığıyla, düşüncesiyle ve cehaletiyle gömüldü. O gün bugündür, bu cehalet ve ahmaklıkla ortaya çıkan her kimse, sadece rezil olmuştur. Müslümanların nazarında ise en zelil insan olarak anılmıştır.

Karanlık oda adında bir site, günümüzün Ebu Cehil'i rolüne bürünerek Efendimize dil uzatmak gibi bir zillete düşmüştür. Bununla yetinmemiş, Yüce Allah'a iftira atarak Kur'an-i Kerim'de olmayan bir ayeti, varmış gibi göstererek bütün Müslümanlara hakarette bulunmuştur. İnsani bir davranış sergileyerek bu iğrençliklerinden dolayı özür dileyeceklerine, saldırı ve hakaretlerine devam etmektedirler. Dedeleri Ebu Cehil'de aynı şeyi yapmıştı.

Âlemlerin Rabbi olan Allah'ı bilemeyecek kadar kör, sağır ve beyinsiz olanlara söyleyecek fazla bir şey yok. Eğer hala akıl edip hakikati bulmak için gayret göstermiyorlarsa, onlara sadece acımak gerekir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen elçiye dil uzatmak ise insanlıktan nasiplenilmemiş demektir. Kör ve karanlık bir kuyuda yaşamayı seçmiş olan bu zihniyeti karantinaya alıp tedavi yoluna gitmek ise hepimizin borcudur.

Ebu Cehil, sahip olduğu şirk inanışıyla kendi döneminde rahat yüzü görmedi, huzur ve mutluluğa hasret kaldı. Kendi elleriyle yonttuğu taş parçalarına ibadet etmek gibi bir zilleti, yuvarlanmış olduğu cehalet çukurunda iliklerine kadar yaşadı. Bu dünyada sadece lanet ile anıldı. Öbür dünyada Zuntikam olan Allah'a hesap verecektir.

Ebu Cehil'in torunlarına gelince; karanlık odalarınızda akıttığınız salyalarınız sadece sizleri biraz daha necis hala getirecektir. Bu dünyada lanet ile anılacak, karanlık çukurlarda yaşamaya mahkûm olacaksınız. Ahiretteki hesabınızı Zuntikam olan Allah'a vereceksiniz. Sahip olduğunuz karanlık zihniyetinizle daha önce denenmiş olan ve zillet ile biten bir saldırı anlayışı içerisine girmeniz gösteriyor ki, dedelerinizden hiç ibret almamışsınız.

Ey karanlık çukur haşereleri! Sizleri Âlemlerin Rabbi olan Allah'ı tanımaya davet ediyorum. Hakkın, doğrunun ve nurun üzerinde tefekkür etmenizi umar ve yüce Allah'ın size akıl etmeyi nasip etmesini niyaz ederim. Hakkı görerek, Kur'an ile gönderilen hidayet rehberi elçiye, tabi olma izzet ve şerefini elde etmenizi temenni ederim.