• DOLAR 32.597
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2498.673
  • ...

Ülkemize yönelik ekonomik saldırılar halen devam ediyor. Kısa vadede devam edeceğe de benziyor.  ABD'nin ahlak dışı kural tanımaz saldırıları, gücü yettiği kadar devam edecek ve ciddi bir karşı çıkış olmazsa bu saldırganlıklarını daha bir üst seviyeye tırmandırma arsızlığında bulunacaktır.

Batının vahşi yüzünü gizleme gereği duymayan Trump, işbaşına geldiği günden beri Türkiye'ye karşı sürekli artan bir gerginlik ve saldırganlık politikası izledi. Bu politikasını artan bir tempoda ve bilinçli bir şekilde düşmanca sürdürmeye çalıştı. Karşılıklı ilişkilerdeki son sürece bir anda gelinmedi. Ve sürekli Türkiye'nin aleyhine olacak şekilde bir saldırganlık ve yaptırım uygulama süreci olarak devam etti.

Son ekonomik savaşta ABD bütün kozlarını en üst perdede uygulamaya koydu. Psikolojik yıkım eşiği olarak, doların 10 lirayı geçmesi planlanmıştı. Dışarıdan verilen talimatlar ve içerideki piyon ve kâhyalarla bu algı sıkı bir şekilde oluşturulmaya çalışıldı. Bütün medya ayaklarında ve özellikle sosyal medya ayağında bu konu çok ciddi bir operasyonla yönetilmeye çalışıldı. Bir hafta içerisinde dolar 3,5 liradan 7,5 liraya çıkarıldı.

Kriz mükemmel bir şekilde işliyordu. Algılar amacına ulaşmaya başlıyordu. İki haftaya daha ihtiyaçları vardı. Dış ve iç mihraklar ellerini iyice ovuşturmaya başlamışlardı. Ancak bu esnada Allah'ın yardımı, milletin feraseti ve hükümetin dik duruşu karanlık odakların hevesini kursaklarında bıraktı. Alınan bazı tedbirler-çok yetersiz kalsa bile- oyunu bozmaya yetti. Dolar 5 liraya doğru geri geldi. Umuyoruz daha ciddi ve planlı bazı tedbirlerle dolar daha önceki seviyenin altına bile iner.

Şimdi ABD'nin bize yönelik ekonomik savaşta ortaya koyduğu saldırganlıklarının tamamını, oyunlarının çirkinliğini ve gerçekleştirmek istediği tahribatı bir yere kadar anlayabiliriz. Esas bu süreçte, gerçekten ihanet derecesine varan kriz rantçılarını tek tek kaydetmek gerekir. Dolar bir yükseldi diye a'dan z'ye her şeye, ama her şeye % 100, hatta %200 zam yapmak ABD saldırganlığına içerden destek vermekten başka bir anlama gelmemektedir.

Elbette her kesimin kendi hizasında bu saldırıdan etkilendikleri doğrudur. Ancak bu durumu fırsata çevirerek emperyalistlerden daha gaddar adımlar atmak ve krizi en ücra köşeye varıncaya kadar yaymak, hele bu krizi daha etkili ve kalıcı hale getirmeye yönelik bu sinsi hokkabazlıkları görmezden gelmek mümkün değildir. Zarar etmeyin ama bu kriz esnasında servetinize servet katmayın.

Bütün iyi niyetli uyarılara ve kardeşlik hukukuna rağmen birileri hala bu kötü emellerinden vazgeçmeyecekse Trump'a benzemekten ve onunla aynı kefeye girmekten kurtulmayacaktır. Ancak hükümetin ve bütün idari ve hukuki mekanizmalarının duruma el koyarak, böylesi rantçıları ayıklayarak hukukun önünde en seri şekilde cezalandırması da gerekmektedir.

Gerçek anlamda mağdur olmuş insanlara sahip çıkılarak, bu krizden daha fazla etkilenmemelerinin sağlanması önemli olduğu gibi, ihtiras sahibi çirkin yüzlerin de halka ifşa edilmesi ve emellerini dış mihraklarla birleştirecek kadar zillete uğrayan bu bedbahtların gerçek niyetleri ortaya konulmalıdır. Unutulmamalıdır ki dar günde halkın sırtına kene gibi yapışan bu rantçıların, geniş günde daha ne büyük zararlara sebebiyet verebileceklerini not etmemiz gerekir.

Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum.