• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...

Amerikalı papaz Brunson ev hapsine alındı. Ve ABD'den tehditler de gelmeye başladı. Bu papaz bildiğimiz papazlardan değil. Gerçek anlamda bir 'PAPAZ'dır. Bir İslam ülkesinde Müslümanları Hıristiyanlaştırmak için taa Amerika'dan kalkıp gelmiş ve insanımızı kendi dinine kazandıracak kadar papazdır.

Papazın iddianamesinde, çalışmalarını evlerde yürüttüğünü, 30 kişilik gruba ulaştığında, bunları farklı alt gruplara ayırarak evlere taksim ettiğini ve bu gruplara özellikle 'Kürt' birisini bu evlere yönetici olarak atadığını, bütün bu organizasyonun en tepesinde bu papazın olduğu yazılmaktadır. Ayrıca İzmir'in dışında özellikle Güneydoğu`da olmak üzere daha birçok yerde bu evler/kiliselerden bulunduğunu ve tamamının 'Doğuş Kilisesi' dolayısıyla papaz Brunson'a bağlı faaliyet yürüttükleri ifade edilmektedir.

Papaz sadece Türkiye'yi ve İzmir'i üs edinmemiş, Suriye'deki olaylara da el atmış ve oradaki PYD'yi de organize etmeyi de ihmal etmemiş. Tabi bu arada edinmiş olduğu bilgi ve belgeleri de ABD'ye göndermeyi büyük bir görev bilinciyle yerine getirmiş. Bütün bu faaliyetlerini/ajanlıklarını yerine getirirken masum(!) bir şekilde İncil okumayı ve insanlara barış(!) ve sevgiyi(!) aktarmayı da hep sürdürmüş(!?).

Bu arada başka bir papazın Türkiye'de darbe yapma hevesi tutmuş. Papazlık dayanışması olsa gerek, Papaz Brunson kendini tutamamış ve bu darbe girişiminde aktif rol/ajanlık yapmayı sürdürmüş ve bütün olanları günü gününe ABD'deki evanjelist babalarına bildirmiş. Günü gelince derdest edilip cezaevine atıldı. Yargılama aşamasında ABD ile ciddi krizler yaşandı. Karşılıklı yaptırımlara gidildi. Son dönemde ABD ile yaşadığımız en kötü günler oldu.

Şu an baş darbeci papaz ABD'de özel bir malikâne de ikamet ediyor. Darbede fiilen yer alanların çoğu da yanına gitmiş, onlar da büyük bir ikram ile özel çiftliklerde, özel görevlerde değerlendirilmek üzere yetiştiriliyorlar. Bunların hiçbirisinin suçunu kabul etmeyen ABD, onları iade etmeyi de düşünmüyor. Türkiye'nin bütün baskı ve ısrarlarına, diplomatik ve belge bolluğuna rağmen baş şeytandan tık yok.

Şimdi bu papaz eve alındı. Tabii büyük baskılar sonucu bu kararın alındığı belli oluyor. Ancak ABD yönetimi bu papaz tamamen serbest bırakılmadığından dolayı son derece öfkelendi. Türkiye'ye yeni yaptırımların uygulanacağının tehditlerine muhatap olduk. ABD yönetiminin tamamı ağız birliği etmişçesine aynı tonda tehditler savurmaya devam ediyorlar. Karşılık gecikmemekle beraber aynı sertlikte olmaması ise dikkat çekici bulundu.

Şimdi esas meseleye gelelim. Bu papaz suçlandığı fiillerin faili değil ise niye böyle bir töhmetin altında bırakıldı. Yok, gerçekten söylenenler ve daha fazlasını yapmışsa bu mükâfat nedir. 36 yıldan fazla bir ceza ile yargılanan bu şahıs nasıl olur da ev hapsine terfi ettirilir. Adalet bunun neresinde? Yıllardır cezaevlerinde 28 Şubat darbecileri ve FETÖ yargıçları tarafından cezalandırılan dindar insanlar bulunmaktadır. Bunlara adalet niye uğramıyor?

Eğer burada da hala kişilere göre hukuk işliyorsa, boşuna konuşmaya gerek yoktur. Bu suçlamaların % 1'inin bile faili ise sonuna kadar bu ülkenin hukukunun korunması gerekmektedir. Kim olursa olsun adalet terazisi şaşmadan işlevini görmeye devam etmelidir. Herkese adalet, her yerde adalet, her zaman adalet olmalıdır. Papaza adalet varsa, mazlum dindarlara da adalet olmalıdır.