• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...

 Hamza Yılmaz / Doğruhaber

Yazarlıktan önce cezaevi savcılığı yapan Gültekin Avcı, uzun yıllar Hizbullah ve PKK tutuklu ve mahkûmlarıyla beraber kaldı. 

Bu özelliğinden dolayı her iki yapıyı da yakından tanıyan Avcı, twitter hesabından yaptığı paylaşımda Hizbullah cemaati ve PKK terör örgütünün anadile bakış açısının ne olduğunu yazdı. 

Avcı, paylaştığı twitte, “2 yılım PKK ve Hizbullahla gece yarılarına kadar cezaevinde geçti. PKK`dan anadilde eğitim talebini hiç duymadım. Hizbullahtan defaatle duydum” dedi. 

 

HİZBULLAH HAK TALEP EDİYOR 

Gültekin Avcı`nın yapmış olduğu bu paylaşım aslında yeni bir durum değil. Tam aksine malumun ilanı niteliğinde. Çünkü PKK, yıllardır Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia etse de aslında yaptığı tek şey bundan rant elde etmek. 

En temel ve en doğal hak talebini dile getirmekten çekinmeyen Hizbullah cemaati ise milliyetçilik yapmadığı için bu noktada pek de dikkat çekmiyor. 

Ancak herkes biliyor ki milliyetçilik yapanlar aslında hak falan istemiyor. Hak isteyenlerde milliyetçilik yapma gereği duymuyor. Avcı`nın paylaştığı twit de bu hak isteme ve milliyetçilik yapma arasındaki farkı ortaya okuyor. 

BAKIŞ AÇILARI NEDEN FARKLI?


PKK ve Hizbullah arasındaki bu farkın bir başka sebebi de dünya bakış açılarıdır ki PKK Marksist ideolojiyi benimseyip hak taleplerini milliyetçilik bağlamında değerlendirirken Hizbullah cemaati de İslami perspektiften konuyu değerlendirip hak taleplerini doğuştan gelen ve yüce yaratıcının insana verdiği haklar olarak görüyor. 

Dolayısıyla Hizbullah cemaati bunu yaparken sadece bir kesimin hakkını talep etmekten ziyade yüce yaratıcının insana verdiği bütün hakları her kesim için talep ediyor.