• DOLAR 32.507
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2490.812
  • ...

 Siyonist israil 17 günlük Gazze saldırısında 65`e yakın askerini kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor. 500`den fazla askeri ise yaralı. Siyonist askerlerin morali bozuk. 15`e yakın askerin El Kassam Mücahitleri ile karşı karşıya gelmemek için kendi ayaklarına sıktıkları iddiaları dolaşıyor. Ayrıca bazı askerlerin de firarda olduğu söylentisi var. En önemlisi ise El Kassam Tuguyaları bir israil askerini esir aldı. 

İSRAİL GAZZE`DE YENİLDİ
Tabi israil`in hezimeti bu kadarla da sınırlı değil. israil, 6 gün önce başlattığı kara harekatında 1 metre bile yol almış değil.Zaman zaman dış mahallelerden Gazze`ye girmeye çalışsa da karşılaştığı güçlü mukavemet neticesinde her defasında kayıp vererek geri çekilmek zorunda kaldı. Ortalıkta dolaşan bazı iddialara göre israil Hamas`a ateşkes teklifi götürdü. Bir başka iddia ise Amerika`dan yaşadığı bu hezimet dolayısıyla yardım talebinde bulundu. Hasılı kelam her halukarda ortaya çıkan tabloya bakıldığı zaman israil`in Gazze`de yenildiğini çok rahat bir şekilde söyleyebiliriz. 

İLK HEZİMETİ 2006`DA ALDI
Aslında siyonist israil`in bu hezimeti 2006`da Lübnan`a saldırmasıyla başlatmıştı.. Terörist israil ordusu 2006`da Lübnan`ın güneyinde bulunan ve küçük bir kasaba olan Binti Cubeyl`e girmek istemiş ancak burada büyük bir direnişle karşılaşmış onlarca kayıp vererek geri çekilmek zorunda kalmıştı. Bu geri çekilme bir yenilgi psikolojisine dönüşmüş adeta israil`in imajını çizmişti. Çünkü israil o güne kadar girdiği bütün kara harekatlarında başarılı olmuştu. Ancak 2006 saldırısıyla beraber bu başarı sona erdi. Bugün ise Gazze`ye yönelik saldırılarıyla 2006`nın mağlup psikolojisini üzerinden atmaya çalışıyor. Ancak Hamas ve askeri gücü Kassam Tugayları`nın güçlü mukavemeti neticesinde yenilgi psikolojisini daha katmerleşiyor. 

İSRAİL ARTIK GÜVENLİ BİR YER DEĞİL
Öte yandan israilliler için güvenlik algısı büyük bir ölçüdür. Çünkü 100*50 Km bir ebata sahip olan israil küçük bir alana sıkışmıştır. Böyle küçük bir alanda hayatta kalmaya çalışan israil etrafındakileri de düşman olarak görmektedir. Bundan dolayıdır ki israil için güvenlik algısı, halkını bir arada tutabilmek, yardım aldığı ülkelere istikrarını hissettirmek, düşmanlarına da korku salmak için önemlidir. Bu güveni verebilmesi için de kendisine yönelik her türlü tehdidi bertaraf edebilmeli veya kendisinin yaptığı her türlü saldırı neticesinde başarı göstermelidir. Bu durum israil`in varoluş dinamikleri için de önemlidir. Ancak bugün Gazze hezimeti israil`in varoluş temellerini ciddi şekilde sarsmıştır. Bu da israil`in artık güçlü, güvenli ve istikrarlı bir yer olduğu tezini ortadan kaldırmıştır. 

http://www.dogruhaber.com.tr/Haber/Binti-Cubeylden-Gazzeye-israil-Hezimeti-138234.html#.U9DI7gKfUhA.twitter