• DOLAR 32.418
  • EURO 35.447
  • ALTIN 2326.681
  • ...

 “Kerkük, PKK`nin Kimyasını Bozdu” yazımızda PKK`nin, Kerkük`ün kontrolünü elinde bulunduran Peşmerge`den rol kapmaya çalıştığını söylemiş bunu da geri kalmışlık ve itilmişlik psikolojisi ile yaptığını belirtmiştik. Buna karşılık Peşmerge`nin de PKK`ye bölgede herhangi bir rol vermeyeceğini belirtmiş ve “Peki, Barzani böyle bir talebe yanaşır mı? Cevap tabi ki de hayır. Çünkü herkes biliyor ki Peşmerge, PKK`nin vereceği herhangi bir desteğe ihtiyacı yok. Kaldı ki Peşmerge bugün elde etmiş olduğu bu kazanım içerisinde başka bir gruba rol vermek de istemez.” demiştik. 

Bugün basına yansıyan bir röportaj bu tezimizin de doğruluğunu ispatladı. KDP Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami Al Jazeera Türk`e verdiği röportajda muhabirin sorduğu, “PKK ve PYD Bölgeyi birlikte savunma çağrısı yaptı, sizin yanıtınız nedir?” sorusuna karşılık Hawrami, “Kürdistan kendini savunmak için yeterli güce sahiptir, başka bir yerden başka bir güce ihtiyacımız yoktur.” dedi. 

Bu durum PKK`nin kimyasını iyice bozacağa benziyor. Bölgede değişen dengeler içerisinde PKK kendine bir türlü yer bulamıyor. Bu durumda ortaya 3 seçenek çıkıyor. Ya PKK ileride kurulacak bir Kürt devletine tabi olacak, Ya bulunduğu bölgeyi terk edecek, Ya da zamanla eriyip yok olacak... 

yorumyilmaz@gmail.com / twitter  

  

İLGİLİ HABERLER 





 http://www.dogruhaber.com.tr/Haber/PKKnin-Kurdistan-Cikmazi-133543.html#.U6KHtJAIrAE.twitter