• DOLAR 32.599
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2495.76
  • ...

 Pazartesi`den bu yana IŞİD`le yatıyor IŞİD`le kalkıyoruz. Haber sitelerinde yer alan haberlerin yarısından fazlası IŞİD`le ilgili. Önce nereden çıktı bu IŞİD denildi. Sonra tarihçesi ve kimlerden oluştuğu araştırıldı. Hala tam olarak ne olduğu anlaşılmasa da Irak`taki ilerleyişin tamamı IŞİD` e mal edildi. Her ne kadar IŞİD`le ilgili bazı istatistiki bilgiler verilse de bu bilgiler çok mantıklı gelmiyor. 

Örneğin IŞİD`in 7 bin militanı var deniliyor. Askeri mantıkla düşünüldüğünde 7 bin militanın 3 milyonluk Musul`u ele geçirmesi, sonra Tikrit`e yönelmesi ve Bağdat`a doğru ilerliyor olması çok akılcı gelmiyor. 

Bütün basın kuruluşları IŞİD`e hedeflenmişken ortada bilinçli veya bilinçsiz kaçırılan bir ayrıntı göze çarpıyor. Doğruhaber Gazetesi`nin bugünkü manşetinde de yer aldığına göre Musul`u IŞİD değil IŞİD`in de içinde bulunduğu Devrim Konseyi ele geçirdi. 

Öte yandan Irak alimler konseyi de bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada Irak`taki direniş ve ilerleyişin Devrim Konseyi tarafından organize edildiği, bu durumun sadece IŞİD`e mal edilmemesi gerektiği belirtildi. 

Irak`ta yaşanan olayların IŞİD`e münhasır kılınmasının kasıtlı olduğu vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Bu bir halk devrimidir. Burada her şeyin IŞİD`e mal edilmesi kasıktı bir durumdur. Birileri bu devrimi saptırmaya ve bastırmaya çalışıyor. Irak`ta ele geçirilen yerlerin kontrolü IŞİD`de değil, Devrim Konseyindedir. Bu arada, bizler kesinlikle Şii`lerin mukaddes yerleri olan Necef ve Kerbela`ya saldırılmasına karşıyız. Böyle bir tutumu doğru bulmadığımızı belirtmek istiyoruz. Çünkü bunun hiçbir makul tarafı yoktur.” 

yorumyilmaz@gmail.com 

http://www.dogruhaber.com.tr/Haber/Meger-Asil-Guc-ISID-degilmis-132851.html#.U5vsT_hMhKM.twitter