• DOLAR 32.486
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2491.086
  • ...

 Dünyanın dört bir yanında iç savaşlar, iç karışıklıklar, kan ve ölüm var. Bütün bu kaosun arkasında da bilindik emperyalistler, kan emiciler, ölüseviciler, para düşkünleri gibi daha bir çok farklı sıfatı yakıştırabileceğimiz ülkeler var. Çünkü onlar için kan ve ölüm bir yandan iktidar öbür yandan para demek.

Hemen bir örnek vermek gerekirse Almanya`yı gösterebiliriz. Geçtiğimiz günlerde Almanya`nın açıkladığı silah ihracat oranları yaşanan kaos ve savaşların kime yaradığını açıkça gözler önüne seriyor. Almanya`nın 2013 savunma ürünleri ihracatı raporuna göre, Almanya`da Hür Demokrat Parti ile Hristiyan Birlik partilerinden oluşan bir önceki koalisyon döneminde onaylanan silah ihracatı dörtte bir oranında artarak 5 milyar 850 milyon Euro`ya yükseldi.
 
Raporun yayınlanmasıyla beraber bazı insan hakları çevreleri de bu anormal artışı eleştirdi. Çünkü silah ihracatının yaklaşık üçte ikisi NATO ve AB dışında ağırlıklı olarak Suudi-Arabistan, Katar, Cezayir gibi insan hakları ihlalleri nedeniyle eleştiri çeken ülkelere yapıldı.
 

Tabi bu tablo sadece bir emperyalist ülkeye ait bir rapor. 2013 yılında dünyanın en büyük silah ve askeri teçhizat satıcıları Amerika, Rusya, Almanya, Çin ve Fransa oldu. Bu ülkeler 2013 yılında dünya silah ticaretinde sırasıyla en büyük payı kapan ülkeler oldu.

Çok ilginç olmamakla beraber farklı iki istatistiği gösteren iki haritayı karşınıza koyduğunuzda bu iki haritanın birbiriyle bazı benzerlikler gösterdiğini görürsünüz. Bu haritalardan biri silah satan ve alan ülkeler haritası, ikincisi ise içi karışıklık olan ülkeler ile olmayan ülkeler haritası.
 

Bu manzaradan okunacak sonuç şu: Dünyanın bir tarafında insanlar katledilirken diğer tarafından ise birileri ölen insanlar üzerinden kazandıkları paraları sayıyorlar.

Yani, birileri suni gündemlerle iç karışıklıklar çıkarıyor, birileri fitne tohumları ekiyor. Yüzbinlerce insan katlediliyor. Birileri de bu kargaşadan dolayı adeta bir vampir gibi avuç ovuşturuyor.
 

Durum böyle gitmeye devam ederse daha çok acı ve gözyaşı yaşanacak. Artık insanların uyanması, emperyalist fitnenin farkına varması ve bu fitneye karşı tedbir alması gerekiyor.  

yorumyilmaz@gmail.com 

http://www.dogruhaber.com.tr/Haber/Bu-Ulkeler-Kanla-Besleniyor-132836.html#.U5vsKm5n_Yw.twitter