• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

 İki gün önce Irak`tan gelen haberler sonrasında bütün gündem değişti. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Irak`ın en büyük kentlerinden olan Musul`u ele geçirdi. Ardından Musul`un Türkiye Konsolosluğu basıldı ve Türkiye konsolosu çalışanlarla beraber kaçırıldı. Herkes bunun şokunu yaşarken gündeme ilginç bir haber daha düştü. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır`ın darbeci ve gayrimeşru seçilen Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi`ye tebrik mesajı gönderdi. 

Bu iki olayın birbirine çok yakın zamanlarda vuku bulması, “Acaba, Türkiye`nin Musul konsolosunun kaçırılması olayı ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün tebrik mesajı arasında bir ilişki var mı?” sorusunu akıllara getirdi. 

Her iki olay arasındaki derin bağlantı ise Suudi yönetimi. Çünkü Suudi yönetimi, Muhammed Mursi`nin darbeci Sisi tarafından devrilmesine açıktan destek vermişti. Öte yandan yine Suudi`nin selefi, Vahhabi fikrine sahip örgütlere destek verdiği de herkesin malumu. Kısacası islam coğrafyasında yaşanan bütün kargaşa, karışıklık ve kaosun arkasında hep Suudi yönetimi yer alıyor. 

Tabi buradaki tek denk Suudi değil. Birçok ülkenin Irak`la ilgili plan ve projeleri var. Muhakkak ki birileri bir taşla bir kaç kuş vurmak istiyor. En nihayetinde gelecek günler IŞİD`in Irak`ta ne yapmak istediğini, Türkiye`nin bölge üzerindeki hedefleri ve Türkiye üzerinde oynanan oyunları, Suudi`nin kimlere hizmet ettiği, Amerika`nın şeytani planlarını ortaya çıkaracaktır. 

http://www.dogruhaber.com.tr/Haber/Iki-Olay-Arasindaki-Iliski-Ne-132597.html#.U5lOljg0dl0.twitter