• DOLAR 32.545
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2476.872
  • ...

 Çocuğunu PKK`den isteyen ailelerin sayısı artınca ve Başbakan Erdoğan grup toplantısında olaya tepki gösterince PKK cenahından bir açıklama geldi. ANF`nin “HPG`den `çocukları kaçırıldığı` iddiasına sert yanıt” başlığıyla verilen açıklama sert yanıttan ziyade tam bir “paçayı kurtarma” telaşı havasındaydı. Bundan dolayıdır ki birçok çelişkiyi içinde barındırdı. İşte o çelişkilerden bazıları…

İKİNCİ GERİ ADIM ATILDI
Daha önce kaçırılan bir çocuğun ailesinin tepki göstermesinin ardından geri gönderilmesi, PKK`nin geri adımı olarak yorumlanmıştı. Eylemlerin devam etmesi ve diğer ailelerin çocuklarını PKK`den istemesi sonrasında yapılan açıklama ikinci bir geri adım olarak değerlendiriliyor. Bu da bölgedeki PKK korku duvarının yıkıldığını gösteriyor. Artık insanlar PKK`nin inançsız ve değerlerden uzak fikirlerini benimsemiyor. Bundan dolayı da benimsemediği bir davaya artık kurban vermek istemiyor.

ÇOCUKLARINI İSTEYEN AİLELERİN BİR KISMI BDP`Lİ
PKK`nin yaptığı açıklamada, çocuklarını isteyen aileler için “kandırılan” kişiler tabiri kullanılıyor. Ancak işin ilginç yanı PKK`ye tepki gösteren ailelerin büyük bir kısmı PKK`nin siyasal yapısı olarak görülen BDP`ye oy veren, BDP teşkilatlarına üye olan, PKK lehine düzenlenen eylemlere katılan ailelerden oluşuyor. Hatta çocuğunu PKK`den isteyen bir babanın 10 yıl cezaevinde kalmış olması bu ailelerin hiç de PKK`nin söylediği gibi kullanılmış aileler olmadığını tam tersine PKK`ye karşı gösterilen bu isyanın çok bilinçli yapıldığını ortaya koyuyor.

15 YAŞINDAKİ ÇOCUKTAN SAVAŞÇI MI OLUR?
PKK`nin yaptığı açıklamada dikkat çeken bir başka ayrıntı ise “gerilla saflarına katılanların yaş sınırının belli olduğunu ve bu konuda uluslararası sözleşmelere uyulduğunu” cümlesinde yer alıyor. PKK esasen hiç de söylediği gibi uluslararası sözleşmelere falan uyumuyor. Son 3 ayda kaçırılan çocukların istatistiğine bakıldığında kaçırılan çocukların bir kısmının 15 yaş civarında olduğu görülüyor. Ayrıca çocukların kendi istekleri ile dağa çıktıkları söyleniyor. Bu durum da doğru değil. Çünkü dağa götürülen çocukların bir kısmı korku ve şantajla ikna ediliyorlar. Bir kısmı da örgüt üyesi kızlar kullanılarak kandırılıyorlar. Hiçbir çocuk veya genç PKK fikrini benimsediği, bu fikri özümsediği ve hak bir dava olduğuna inandığı için dağa gitmiyor.

ÇOCUKLARA DAĞDA AĞIR İŞ YAPTIRILIYOR
PKK tarafından yapılan açıklamada “yaş sınırına uymayanlar, birileri istediği için değil, hareketimizin kararıyla geri gönderilmektedir” ifadeleri yer alıyor. Ancak son 3 ayda dağa götürülen ve yaşları küçük olan çocuklardan Diyarbakırlı Sinan dışında kimse geri gelmedi. PKK bunun için de bir bahane üretirken açıklamanın devamında çocukların savaş dışı alanlarda eğitildiğini iddia ediyor. Ancak internette gezen bazı fotoğraflar, çocuk yaştaki kişilerin ayak işlerinde kullanıldıklarını, ağır işlere maruz kaldıklarını gösteriyor.

http://www.dogruhaber.com.tr/Haber/PKKnin-Celiskili-Aciklamasindan-Notlar-130558.html#.U4XNe2MOE7U.twitter