• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...

 Türkiye önce, IŞİD`e yönelik kitlesel saldırılar için oluşturulan koalisyona katılmadı. Daha sonra yapılan ikna çabalarına da olumlu yanıt vermedi. Ancak, Birleşmiş Milletler (BM) 69`uncu Genel Kurulu genel görüşmeleri için New York`a giden Erdoğan, burada adeta çark ederek IŞİD`e yönelik operasyonlarda farklı konularda destek verebileceğini söyledi. 

Erdoğan`ın bu sözleri tartışmalara ve eleştirilere neden olurken önce bu tavır değişikliğine bir anlam verilemedi. Ancak, bu açıklamalardan kısa bir süre sonraAvrupa Birliği (AB) Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles De Kerchove, PKK`nın terör listesinden çıkarılabileceğini söyledi. 

De Kerchove`nin bu açıklaması, “Acaba Erdoğan`ın çark etmesinin sebebi Batı`nın PKK kozumu?” sorusunu akıllara getirdi.
Çözüm sürecinden sonra öngörülen tabloda PKK diye bir örgüt normal şartlarda olmayacak. Fakat Batılıların, “PKK terör listesinden çıkarılabilir” şeklindeki söylemi PKK`nın ilerleyen zamanlarda da maşa olarak kullanılabileceğinin bir sinyali niteliğini taşıyor. 

Kaldı ki Batılı ülkeler, bugün IŞİD`le savaşan PKK`ye ağır silah desteği de yaparlarsa, çözüm sürecini bozmaya veya Türkiye`yi farklı konularda dize getirmeye yönelik hamlelerde PKK`yı bir koz olarak kullanılabilir.