• DOLAR 32.599
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2495.76
  • ...
Bu saçma ve cahilane söz, bir TV programındaki yorumcuya ait. Hala böyle zihniyetler var mıdır, diye soramadan edemiyoruz. Bazı ilahiyatçı veya imamların yaptığı açıklamalar gündeme otururken, bu tür yorumların tepki çekmemesi de ilginç bir durum. 

Bir bayan olarak bu sözü kendime bir hakaret olarak algıladım. Ne yani, bizim aklımız o kadar kıt mı ki erkek vaazından yola çıkıp örtünelim? Sözde modern ve kadın haklarını sonuna kadar savunduğunu iddia eden bu zavallı zihniyet, aslında “erkek egemen” toplumu eleştirmek yerine farkında olmadan savunuyor…

Aslında ciddiye almamak mı, gülüp geçmek mi gerekiyor karar veremedim…

Defalarca söylesek “Allah`ın emridir” diye…

Bin dört yüz yıllık, hatta insanlığın doğuşundan bu yana hala tazeliğini koruyan bir emirdir desek…
Önderimiz Resulullah (s.a.v)`in mübarek eşleri ve hanım sahabeler başta olmak üzere, bu kadar zamandır örtünen milyarlarca Müslüman hata mı ediyordu, diye sorsak…

Biz halimizden memnunuz, örtümüzle onurluyuz, değil hiçbir vaaz; Nur ve Ahzab sureleri “başüstüne” dememiz için yeterli bir sebeptir desek…

Yine de anlamayacaklar, sağır kulakları ve kilitli kalplerineişlemeyecek sözlerimiz, biliyoruz!

Merak ediyorum, moda tasarımcılarının “erkek” olması da kendilerini rahatsız ediyor mu acaba? Bayanların nerde, nasıl, hangi renk giyeceğine, hangi takıları takacağına kadar karar veren erkeklere ve onların nefsi arzularına göre hareket edip yaşamı sadece “güzel olmak” tan ibaret gören zavallı kadınlara da hiç acıyor mu?

Kaldı ki bizler ne nefsimizin, ne bir beşerin, ne de bir akımın peşinden sürüklenip oyuncak olmayacak kadar da haysiyet sahibiyiz. Çünkü biz sınırlı aklımız, güç ve enerjimizle acziyetimizi fark edip Subhan ve Halık olan Rabbimizin emir ve nehiyleri doğrultusunda yaşama gayreti gösteriyoruz.

Şu ana kadar tepeden tırnağa tesettüre bürünmüş tek bir kişinin dahi pişmanlık duyduğunu, rahatsız olduğunu, saldırı ve hakaretlere maruz kaldığını göremezsiniz. (Tabi İslam düşmanlarının hakaretleri hariç!)

Bu vesileyle kamuda başörtüsü serbestliği sebebiyle, tesettürün daha da yozlaşmamasını temenni ediyorum.

Tesettürümüze sahip çıkalım kardeşler! Madem Allah`ın emridir diyoruz, Allah`ın istediği şekilde olsun örtümüz. İstediğimiz kadar modaya ayak uyduralım; bu, kapitalist düzenin ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramaz ve bizlere zarardan başka bir şey vermez.

Bu zamana kadar yasaklarla imtihan edildik, şimdi önümüzde belki rahatlık imtihanı var. Ve belki bu imtihan diğerinden daha zordur.

O halde örtümüzü “kişiliğimle varım, dişiliğimle değil!” mesajıyla kuşanalım. Görüyorsunuz ki hala örtümüze dil uzatılıyor. “Erkek vaazı, aslında Kuran`da böyle bir emir yok, çağın gerektirdiği şekilde ayetlerin yorumu da değişebilir” gibi mesnetsiz ve anlamsız sözlerle kafalar bulandırılıyor.

Bu yorumlara en güzel cevap, tesettürün manasını idrak edip hakkını vermekle olmalı…

Özellikle kız çocuklarına, küçük yaştan itibaren bu hakikat aşılanmalı. Tesettürün “nasıl”ından evvel, “niçin”liği üzerinde durulup “takva örtüsü” anlatılmalı.

Mevla yar ve yardımcımız olsun! Vesselam Veddua…