• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...

Duygu karmaşası yaşıyoruz. Bolluk, bereket,  hürriyet ve hikmet ayı olan başı rahmet ortası mağfiret ve sonu cehennemden azadlık olan on bir ayın sultanı ramazana “el veda” ettik, hakikatinde bunun için mahzunuz. Fakat bayrama ulaştığımız için mesuduz.

İslam coğrafyaları tarumar olmuş, ümmet ise bölük börçük.

Yek parça ümmetin sinesinde zulüm hükümran olmuş, zillet hükümdar, izzet de esarette.

Bundan mahzunuz, fakat bayrama ulaştığımız için mesut.

Her tefekkürde ayrı bir hüznü yutkunduğumuz, başka bir acıyla kıvrandığımız bu zamanın her şartına rağmen Allah’ın bayramı lütfetmesine hamd ve sena ediyoruz.

Acıya, hüzne sözümüz geçmese de, elimiz yetişmezse de Rabbimizden temennimiz dua ve yakarış mesabesindeki kalpten gelen hissiyatımıza mahzun yüreklerin dünya ahiretleri namına bab-ı saadet kılması, acılarını dindirmesi, dertlerini derman, cerihalarına merhem kılmasıdır.

Evet, mahzun bakışlım senin de bayramın mübarek olsun.

Yakınımdaki yakınım, uzağım; uzağımdaki uzağım, yakınım senin de bayramın mübarek olsun. 

Suriye’den Arakan’a, Yemen’den Somali’ye, Kürdistan’dan Doğu Türkistan’a, Özbekistan’a, Tacikistan’a, Filistin’den Çeçenistan’a, Bangladeş’ten Keşmir’e, Afganistan’dan Sudan’a kan revan inim inim inleyen mazlum coğrafyam senin de bayramın mübarek olsun.

Mekke, Medine, Kudüs senin de bayramın mübarek olsun.

Ankara, Şam, Tahran, Kabil, Bağdat, İslamabat, Mahabat, Gulca, Beyrut, Cakarta, Gazze, Grozni,  Bicar,  İstanbul, Diyarbekir, Kuala Lumpur, Erbil, Basra, Batman, Kahire, Felluce,  Buhara, İdlip,  Dakka, Mardin, Urumçi, Trablus, Tunus,  Konya, Van,  Merivan senin de bayramın mübarek olsun ya ihvan.

Yıllar yılı ila-i kelimetullah uğruna mahpus damlarında yüreğine hasret eken, ömrüne çile dokuyan

salih, abid, şakir yürekli yusufi ağabeylerimiz sizin de bayramınız mübarek olsun.

Memleketlerinden, topraklarından, ailelerinden, kardeşlerinden ayrı düşmüş, her anını vuslat sevdasının taşlarıyla inşa eden muhacir ağabeylerimiz, bacılarımız sizin de bayramınız mübarek olsun.

Eşinin emanetine dört elle sarılan, hüznü kalbine damıtan, kalbinde bin bir çile, zihninde bin bir endişe varken bile çocuğuna tebessüm eden abla ve bacılarım sizin de bayramınız mübarek olsun.

Gözü yaşlı yetimim, babadan yoksun miniğim, şehitlerin emaneti kıymetlim her şeyden herkesten önce senin de bayramın mübarek olsun.

Yetimin, muhtacın, yoksulun derdiyle hemhal, umut kervanının öncüleri, insanlık havarileri, iyilik elçileri, vicdan gönüllüleri, ihsanın yüklenicileri sizin de bayramınız mübarek olsun.

Bombaların altından hicret etmiş, teşbih taneleri gibi cihana dağılmış mülteci kardeşlerim sizin de bayramınız mübarek olsun.

Yalın ayaklım, kimsesizim, garibim, çaresizim senin de bayramın mübarek olsun.

Gece kaim, gündüz saim;  abid ve abideler sizin de bayramınız mübarek olsun.

Cennet yürekli, merhamet timsali hakkı ödenmeyenlerim, kırışmış alnıyla, nasırlı elleriyle evlatları için her gün Hz. Hacer’in su arayışını yaşayanlarım sizin de bayramınız mübarek olsun.

Zilletli bir hayattansa izzetli bir ölüme kucak açan kardeş ve bacılarım sizin de bayramınız mübarek olsun.

Bacılarım, kardeşlerim, ağabeylerim… Sizin de bayramınız mübarek olsun.