• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
SON DAKİKA

 Okullarda, resmi kurumlarda ve hatta sosyal hayatta dini emare taşıyanlara irtica adı altında neler yapılmadı ki!

  Garip memleketimde; bırakın başörtülü kız çocuklarını, o çocukların annelerini yavrularının gözleri önünde horlayan, tartaklayan, başlarından ve kollarından tutup yerden sürükleyen sözde çağdaş eğitimcilere, onları haberleştirerek alkışlayan ve zihinleri cehalet çöplüğüne dönüşmüş gazetecilere, bürokrat ve kravatlı canilere şahitlik mi yapılmadı?!.

  Merhum M. Akif Ersoy’un dediği gibi: “Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar!”

  Evet bunları yapan o zamanın çağdaş ve medeniyet süvarileri! Konuştuklarında incelik, naziklik, kibarlık, zariflik ve de naiflik insanı büyüler. Ama bu maskelerin arkasındaki kin ve ideolojik körlük sırtlanlara bile rahmet okutturur.

 Peki bu sırtlanlar sürüsü, dinozorlar gibi fosilleşip yok mu oldular dersiniz? Asla ve kata! Şuan kimi önemli koltukları işgal ediyor, kimi kanallar geziyor, kimi palyaço maskesiyle sanatla(!) ve kimi de gazete köşelerinde medeniyet fışkıran klavyesiyle memleketi aydınlatma derdinde!

Ha! Unutmadan kimi de eğitimci kimliğiyle aydınlık nesiller peşinde! Bu yüzden karşılarına almışlar dini, inancı, değerleri ve de hicabı... Tabi küçük beyinleriyle bir de Allah’ı!

 Bunlar dün ilim, medeniyet ve kalkınma derdiyle başörtülülere ve inanca saldırıp duruyorlardı. Yanlış anlaşılmasın. Bunlar kırmızı örtü görmüş boğa gibi, başörtüye ve inançlılara olan kin ve nefretlerinden dolayı leş parçalayan sırtlana dönüşmüyorlardı.  Mesele sadece ilimdi, çağdaşlıktı. Yersen tabi!

  Söz ustası Necip Fazıl Kürek ne güzel demiş; “Başörtüsü ilme engelmiş! Siz uzaya mekik gönderdiniz de, başörtüsüne mi takıldı?”

  Beş altı ay önce İmam Hatip okullarının ciddi başarılara imza atmaya başladığını belirtmiştim. Daha önce TEOG sınavlarında şimdi LGS ve üniversite giriş sınavlarında ciddi başarılarla göz dolduruyorlar. Dünya genelinde icat ve çalışmaları ile büyük dereceler elde ediyorlar. Hatta ve hatta üniversite sınavlarında onca özel okul ve koleje rağmen binlerce okul arasında ilk bin kişiden dört yüzü İmam Hatip Liselerinden mezun olan öğrencilerdi. Ülke LGS birincileri İmam Hatip Öğrencilerindendi.

  Peki, bu ilme meraklı olan, ilim ve medeniyet aşkı ile irtica ve gericilik adı altında sırtlanlara dönüşen medeniyet askerleri ne yapıyor? Sadece sus pus. At gözlüklerini takmış bu başarı karşısında üç maymunu oynuyorlar. Yeri geldikçe de Balıkesir’deki olay gibi pis ve necis fikirlerini dışarıya vuruyorlar.

  Yani mesele tamamen duygusal. Bu zihniyet bu memlekette hiçbir zaman ilim ve irfan derdinde olmadı. Aksine Tamamen din düşmanlığı ve ideolojik körlükler üzerine bazı şeyleri savundu ve bazı şeylere karşı durdu. Rabbim güzel memleketimin güzel insanlarını bu sırtlanlara karşı muhafaza etsin.

  İnşallah haftaya bu sırtlanların peşine takılan sözde muhafazakarların İmam Hatipler üzerindeki söylemlerini değerlendireceğiz.

  Selam ve dua ile.