• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...

İslam düşmanları yine kendi gayretleri ile yüzlerini kara çıkartacak bir girişime koyuldular. “Öfkeyle kalkan zararla oturur.” Nedense bir türlü bu sözün hakikatini idrak edemiyorlar. İslam`ı, mallarına canlarına dünya nazarında kıymet kazanan bütün değerlere tercih eden insanlar, kendi tercihlerinin getirisini ne kadar anlatmaya çalıştılar ise, bu tercihin dışındaki tercihlerin zarar ve ziyandan başka bir şey kazandırmayacağını anlattılar ise de, cahil halka bunu ispatlayamadılar. Ne zaman ki İslam düşmanlarının İslam`a karşı kin ve nefretleri gözlerini kararttı o vakit içinde bulundukları aşağılık durumu kendileri gözler önüne sermiş oldular. Böylelikle insanlara gerçek yüzlerini göstermiş oldular.

 İslam`ın olmadığı yerde güç, kuvvet, cüret olsa da bunların hepsi insanlığı tehdit eden, saygı, şeref ve merhamet yoksunluğunu gösterir. Nitekim geçtiğimiz pazar günü Van da, kendi yalanlarına dolanlarına kanan cahil halka, kadınlara karşı nezaket ve değerlerinin ölçüsünü menfur bir saldırıyla ispatladılar. Yalan dolan diyoruz çünkü henüz bir gün ünce aynı düşünce Van kalesi civarında kandınlar gününe özel bir kutlama düzenleyerek, kadınların geleceğini, özgürlüğünü(!) üstleneceğinin mesajını veriyordu.

Bu saldırı Müslüman bir kadına örtüsü ve düşüncesi sebebiyle el kaldırmanın tartaklayıp yerlere düştükten sonra da tekmelemenin özellikle Kürt halkı içerisinde bir utanç vesilesi olmuştur. Bu teşebbüs, kendini kahraman zanneden ve bu cesareti zayıf birkaç bayana karşı uygulayan zavallı birer mahlûk olmanın portresidir.

Ya geceleri yarasalar gibi gizli saklı planlarla dernekler kuran kursları bombalanacak kullanılmaz hale getirilecek ya da gündüz ortası tesettürlü bayanların örtülerine edepsizce saldırılacak. Eğer bunar bu şekilde kin ve nefretlerini tatmin ediyorlarsa uğurlar olsun… Ama bunu unutmasınlar o örtülerin, ilim mekânlarının ahı bi zatihi onları saracak ve onların her bir nefreti yeni bir imanın parıldamasına büyüyüp meşale olmasına vesile olacak. Peygamberlerin tutuşturduğu ve şehitlerin kanlarıyla sulayıp diri tuttuğu bu dinin nurunu ağızlarıyla, hile ve desiseleriyle söndüremeyecekler bunu böylece bilsinler…

Bunu idrak edemeyen, hakkında hayır getirecek olanı zarar gören kimseleri Rabbimiz şöyle tanımlamaktadır: “…kalpleri vardır bununla kavrayıp anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır.”( Araf 179) kötülükten inattan kararmış kalpleri mühürlü olanlar, yanlışta günahta isyanda direten insanların halleri ne acıdır..! Ancak her şeyin üzerinde adilce duran, bütün kullarının hidayet üzere olmasını murat etmekle birlikte, her kesi seçiminde serbest bırakan Allah işlenen hiçbir fiili de karşılıksız bırakmamış ve bırakmayacaktır.

Nitekim Tarih boyunca, Allah-u Teâlâ hiçbir haksızlığın iftiranın üstünün kapalı kalmasına izin vermemiştir. O`nun rızası için kullarına faydası olanlar tarihte hep iyilik ve başarılarıyla anılmış, O`na ve kullarına düşmanlık yolunu tutup, kötülük ve hileyle tabiatlarını bozmuş insanlar ve topluluklar, herkesin nazarında kötü kahraman olarak anılmış ve yaptıklarından dolayı telin edilmişlerdir.

Bizler de bu kötülükte ısrar edenlerin saldırılarını telin ediyor ve onları her şeyi n üzerinde gözetleyici olana havale ediyoruz…