• DOLAR 32.601
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2411.571
  • ...

Siyaset sahnesine atılmak, güven ve adaletin teminatını vermek, özgürlük ve kardeşlik sloganıyla meydanlarda haykırmak zor bir iş olsa gerek. Siyaseti, başa geçme ve rant elde etme sarhoşluğuyla yıpratmadan,  beklentilere umut olma anlayışını idame ettirmek, büyük ve güçlü bir davanın sahibi olmakla olur. Bu zorluğun ve ağır yükümlülüğün altına girecek hür bir dava üzerine hür bir dünya inşa etmek hür insanların birlikteliğiyle olur.

Hür insan; kimsenin gücüne, otoritesine boyun eğmeyen, gücünü mabudundan gelen minnetsiz şeref ve izzetle elde eden kimsedir.

Hür insan; tüm dış etkenlerden bağımsız olarak fikrini düşüncesini doğruluk süzgecinden geçirip özgürce ortaya koyabilen kimsedir.

Hür insan; hürriyeti Rabbe kul olmakta, alnını sürdüğü her secdede de benliğin esaretinden sıyrılıp Rahman`ın kulluğunda özgür olmaktır. Böylesi bir özgürlüğün izini takip eden hür insanların davası da hür olmalıdır.

Evet, amaçlarına varma noktasında başarının ancak Allah`ın dilemesiyle olacağı inancı taşıyanların, alnı ak fikri hür olanların davasıdır HÜDA-PAR!

HÜR DAVA PARTİSİ; herkesin kendi düşünce ve yaşam biçimini kendi hür iradesiyle dile getirmesinin önünü açmayı amaçlayan, hakikate götüren bir yol gösterici ve kılavuz olacak bir araç olarak önümüze çıkmaktadır.

HÜR DAVA PARTİSİ; hakkı ve hakikati dile getirmede, insanların sahip oldukları değer ve özgürlük engellerinin kaldırılmasında, ahlaki yozlaşmayla manevi çöküntüler yaşayan bu toplumu, özüne döndürme mücadelesinde bir öncü olacaktır.

Ülkenin dört bir yanında kısık seslerin sesi ve uzun bekleyişlerin karşılığı olmakla birlikte özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yeni bir ihtiyaç olarak değil, eksikliği uzun zamandır hissedilen ve gelişiyle insanların dışa yansıtmakta imtina ettikleri inanç ve taleplerine bir cevap olma kararlılığını göstermiştir.

HÜR DAVA PARTİSİ; başarısını alacağı oylara ya da kazanacağı menfaatle değil, hakka ve halka yapacağı hizmetle ödüllendirmek isteyen “dürüst siyaset gerçek adalet” ilkesiyle karşımıza çıkmış bir ihtiyaçtır.

Saldırılar… İftiralar… Karalamalar ve eleştirilere rağmen Allah`ın yardımı, üye ve gönüllülerin gayret ve samimiyetleri sayesinde hızlı bir yükselişle yerel seçimlere katılmak için hazırlıklarını tamamlayan HÜDA PAR, seçime gireceği bölgelerde büyük bir teveccühle karşılanmakta. Allah`ın izniyle bu halk, yaptığı her türlü desteğin kendi dünya ve ahiretlerinin huzur ve felahına bir yatırım olduğunun farkındadırlar. En azından bu zamana kadar baskı ve tehditle yapılmış bir seçimin huzursuzluğu yerine gönül rahatlığı ve vicdanının sesine kulak vermenin huzurunu yaşayacaklardır.

Hür dava adına azimle çalışanların gayretlerinin boşa çıkacağı kaygısını yaşayanlara, bu kaygı ve endişelerinin yersiz olduğu ispatlanacaktır bi iznillah. Bizler de bu başarılarıyla bölgenin, ülkenin ve dünyanın gidişatını hayra ve hakka çevirecek günlere ulaşmasını temenni ediyoruz. Ve şuna inanıyoruz ki temeli doğruluk, ihlâs ve samimiyet üzere atılmış bir parti hareket ve oluşumun başarısı, belli bir zamanla değil geleceğe yönelik atılmış bir adım olarak devam eder. Rabbim bizlere hakla batılı, akla karanın belirginliği gibi ayıracak feraset nasip etsin. Ve ayaklarımızı doğru istikamette sabit kılsın. Yapılan hiçbir hayrı karşılıksız bırakmayan Rabbimiz; bu toplumun öz değerlerine sahip çıkan, insanlığın menfaatini kendi şahsi menfaatlerinin üzerinde tutan, Allah`ın rızasını kendi çıkar ve hırslarına alet etmeden kazananlarla beraber olsun.

Vesselam…