• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...

Cinayetler, ahlaksızlıklar, psikolojik bunalımlar almış başını gidiyor. Ancak son zamanlarda haberlerde gördüğüm cinayetler daha zalimce. Artık kadınlara değil de anneliğe kurşun sıkılıyor. Anneler yerine çocukları öldürülüyor. Eşler arasında uzun süren dava ve kavga neticesinde hıncını çocuklar(ın)dan alan garip bir mahlukat seviyesine inmiş insanoğlu. Akıllara sığmayacak, vicdanın yanından geçmeyecek kadar çirkin olan bu davranış son zamanlarda artmış durumda.

Kim haklı kim haksız, kadın cinayetlerinin sebep-sonuç ilişkileri bir köşede dursun. Fakat bir anneyi anneliğinden vurmak acizce bir durum ve o suçsuz çocukların hayatlarına son vermeye çalışmak insansızlığın son hali olsa gerek!

Kendi vicdanını kaybetmiş baba, annelik vicdanını kanatacağını düşünüyor. Kendi babalık duygusunu kaybeden baba, anne duygusunun en derinine yara açarak ceza vereceğini düşlüyor. Evet, bunu yaparak başarır da, ancak suçsuz olan kendi çocuklarına kurşun sıkacak kadar halledilmeyen ne olabilir? Kin, öfke, affedememe, sabredememe, sinirlerinin dozajını kontrol edememe gibi haller insanı çocuğunun katili bile yapabiliyor, bakın!

Artık bu tür vakalar aşinalık kazandığından toplumumuzda yaşanan bu olayların ciddiyetine vakıf olamıyoruz. Vakıf olunsa, kadın erkek arası cinayetlere de çözümler bulunur. Ancak seyretmek ya da saçma sapan beşeri kanunlarla yangına benzinle gitmek kadar olayın boyutu daha bir artıyor.

İslam`ın sunduğu kadın erkek profili ve birbirlerine karışı olan hak ve hukukları göz önüne getirilip adilce bunlar masaya yatırılsa, ataerkil ve anaerkil toplumdan uzaklaşıp yerini adalete teslim etse çözüm noktasında başarı sağlanacaktır.

Yani İslam`a dönmek çözümün başlangıcıdır. Güzel ahlak noktasında dahi İslam`ın sunduğu kin, öfke, kibir, haksız yere cana kıyma gibi durumlardan sıyrılıp; sabretmeyi, affetmeyi, adil ve güzel ahlakla davranmayı şiar edinse yine çözüm noktasında temeli atacaktır.

Yoksa İslam`dan uzaklaşmak, babanın eşinden hıncını çıkarmak için çocuğunun canına kıyabilecek kadar zalimliğin son halini yansıtacaktır bizlere…

Baki muhabbetle…