• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...

Orada bir zulüm var! Binlerce kişi can savaşında, mazlum gözyaşlarıyla ıstırapta. Şurada katliam var! En güzel teknolojilerle toplu katliamlar gerçekleşiyor. Burada bir yangın var! Ahlaksızlık batağına batmış insanlardan her güne yeni bir haber. O şehirde bir cinayet işlenmiş. Diğer bölgede bir ahlaksızlık yaşanmış. Öteki tarafta çocuklara kadar uzanmış kirli eller. Kadın cinayetleri aşina olduğumuz, psikolojik bunalım geçirip peş peşe katliam yapan insan profiline alışmışlığımız var ne zamandır…

Dünya debdebesi uğruna yaratılış olarak en kıymetli ‘insan canı` cehenneme; orda petrol var, toprak var! İnsanlıktan bihaber, dünya menfaati var.

Eli, yüzü, kalbi, aklı olsa ne yazar o bir Kürt, bir Türk, bir Arap, bir Çerkez… Değer artık ırkla orantılı! Önyargılar, artık kaderi beğenmemeye kadar giden bir afet.

Biz bu ve yüzlerce habere şahit olanlarız. Sahi küreselleşen dünyayla birlikte dünyayı daha iyi anlayabiliyoruz bence… Medyaya yansıyan haberler, TV`ye konuk olan programlarla çirkin insanların çirkin eylemlerini açığa çıkaran gündemler… Şarktaki bir hadiseyi bu kadar çabuk duymak, garptaki bir habere gözlerimizi açmak, teknolojiyle birleşen medya ayağının ne denli güçlü olduğunu gösteriyor.

Peki, insan sadece o haberi duyar mı? Haber sadece duyulması için mi vardır, insan için? Sadece duymaya odaklanıp duygusal anlamda kalbe yansıyan bir değerlendirmesi olmaz mı? Ya da akla götürüp tefekküre giden yollara da uğramaz mı?

Biz bu son yıllardaki ve ‘ahir` zamanın da verdiği her türlü günahın karşımıza çıktığı haberlere alıştık ta bir etkilenme olmuyor mu?

Artık duymaktan bıktığımız katliam, zulüm, kravatlı caniler, vahşetler, cinayetler aklıma en çok şu düşünceyi veriyor. Dünya ne kadar çirkin bir yer Allah`ım!

Sivrisinek kadar değer verilmeyen dünyanın bu yapılan pis eylemlerle bu denli bezenmesi, değer vermemenin de ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Her yerden gelen tüm bu haberler nefret edilesi dünyaya sevgi beslemenin ne denli abes olduğunu vehmettiriyor.

Sahi içinde mide bulandırıcı hadiselerin olup, adaletten uzak mazlum beddualarıyla dolu bir dünyanın bir parçasını oluşturuyoruz. Ancak bu kadar çirkinleşen dünyaya rağbetten ziyade fersah fersah uzaklaşmak gerekirken Resulullah`ın tabiriyle kalplerdeki bu ‘vehn` de nedir?

Çirkin insanların çirkin eylemleriyle çirkinleştiği dünyayı elbette ki güzele çevirmek anlamında adımlar olmalı. Ancak baştaki çirkinlikleri de güzel görüp güzelleştirmeye niyet etmek gaflet anının acı versiyonu olacaktır. Önce dünya çirkin, deni, kirli ve pis bir yer. Bunu bildikten sonraki güzelleştirme eylemimiz belki faydalı olacaktır.

Ama gerçekten dünyanın her tarafından gelen tüm bu kötü ve çirkin haberler bizim için de dünyanın çirkin yaşlı bir kadına benzediği örneğini hafızalarda tutmayı ve hatıra gelmesini gerekli kılıyor.  Ve sadece son zamanlardaki haberler dünya kirliliğine ispattır! Baki muhabbetle…