• DOLAR 32.513
  • EURO 34.598
  • ALTIN 2492.855
  • ...

Ramazan ayı, melekuti alemin topluma yansımasıdır. Kulluk yolunda eşrefce bir yükselişe geçiştir. Ruhun en güzel gıdasını aldığı ve nefsi doyumsuzluğa set çekendir. İnsanın tüm cahili ihtiraslarının terbiye edildiği, hem manen hem madden ıslah yolunda ilerlediği çabadır.

Ramazan ayı, vermek ile tutmanın en asli ibadetinin yerine getirildiği aydır. Tuttukça ve verdikçe nefsi ezikliğin kıskacından çıkıp yenilenmenin inşasına başlatandır. Ramazan devrimdir. Tüm şeytani dürtüleri perdeleyip yenilenmenin adıdır. Ramazan maşuka, aşkın en halisane şekliyle ilanıdır. En samimi sevginin kanıtıdır. Zor olan bir yolun dikenine göğüs gere gere gülün kokusuna hasret olmak ve doyamamaktır.

Ramazan ayı, ümmet sevincinin ortak paydasıdır. Şen gönüllere bayram saadeti veren bir huzur ayıdır. Ramazan, (bir) verdikçe binlere uyarlanan, yaptıkça sevap defterinin çoğaldığı berekettir. Sofraların bereket duasının kabulü, sevgi ve mutluluğa da bereketin yansıdığı aydır.

Ramazan ayı, içinde bir ömre tekabül eden gecenin olduğu aydır. En zengin rahmet sofrasının insanın önüne geldiği zamandır. En güzel ve rengarenk çiçeklerin ümmeti renklendirdiği bir bahardır. Gaye ve niyetin aynı kalplerde attığı heyecandır. Ramazan ayı hasretle beklenen, bitmesi hüzne götüren en özel misafirdir.

Öyleyse Ramazan ayı hoş geldi!

Hoş geldin! Gönlümüzüm neşesi, gözümüzün nuru, kalbimizin sevinci.

Hoş geldin! Dinginliğimiz, durgunluğumuz, Hira’mız, gecemiz, seher vaktimiz, inşirahımız.

Hoş geldin! İnşa edicimiz, ihya bulduğumuz, cennet ümidimiz.

Hoş geldin! Veren elimiz, tutan dilimiz, konuşan orucumuz, aklanan yüreğimiz.

Hoş geldin! Uykudan uyandıran sahurumuz, beklenen iftarımız, kulağımıza hoş gelen davulumuz, başlangıcımızın ilki hurmamız, telaşımız.

Hoş geldin! Nefsi hastalıklara karşı dermanımız, tabibimiz.

Hoş geldin! Yenilenişimiz, yineleyişimiz, depolanışımız, şarj oluşumuz, kimliğimiz, yaşayışımız.

Hoş geldin! Özümüz, yarimiz, kulluğumuz, huzur bulduğumuz, reyyan kapımız.

Hoş geldin! Maşuk’la aramızdaki köprümüz, ruhumuzun yaşayacağı hayat suyumuz.

Hoş geldin! Kadir gecemiz, arayışımız, umut edişimiz, sırdaşımız, en içten dualarımız.

Sen hoş geldin kutlu misafirimiz, hoş göresin inşallah.