• DOLAR 32.507
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2495.156
  • ...

Ailede dengeyi sağlamak için, iyi bir eş seçimi yapmak şarttır. Zira Efendimiz (sav) "Kadın dört şey için nikahlanır. Malı, soyu, güzelliği ve dini; sen dindar olanı seç ki, evin bereketlensin" buyurmuştur.

Dolayısıyla İslam uzun ömürlü bir evlilik için dindar olan eşi seçin diyor. Zira dindar olan eş hem dünyada hem ukbada bizi mutluluğa götürecektir biizniAllah. Peki sizce her dindar olan bu mutluluğu yakalayabilir mi acaba? Tabii ki hayır saadeti dareynin şifresi, Kur’an ve sünnette gizlidir. Dolayısıyla bunlara uydukça bizi her iki dünyada mutlu edecek yolları keşfedebiliriz. Evlerimizi dünyadaki bir cennet şubesine çevirmek istiyorsak, öncelikle saliha bir kul, sadık bir eş ve anne olmalıyız.

Peki saliha eşin özellikleri nelerdir?

a-Rabbine kulluğun sadece namaz ve oruçtan ibaret olmadığını, aksine evliliğin, eve hizmetinin de bir ibadet olduğunun bilincinde olur.
b-Allaha isyan dışında, eşine itaatte kusur etmez.
c-Eşine karşı mütebbesim, ruhu ve bedeni ile çekici olmaya çalışır. Muhabbeti ile eşinin üşüyen yüreğini ısıtmaya çalışır.
d-Eşinden izinsiz çıkmaz, malını israf etmez, evine onun istemediği kimseyi almaz.
e-Rabbine şükretmeyi unutmadığı gibi, eşine teşekkür etmeyi de ihmal etmez.
f-Eşinin aile ve akrabalarına son derece saygılı davranır. Zira değer verirsen değer görürsün.
Ailede dengeyi sağlamanın ikinci şartı ise şöyledir:
2-Düğün merasimlerinde dikkatli olmak.
Bugün maalesef Müslüman toplumu olarak, bu anlamda sahip olduğumuz İslami hassasiyetimiz bitme noktasında. Adımız Müslüman, talip olduğumuz eş Müslüman, fakat taklit ettiğimiz, Batı kültürü ve adetleri. Gelinlikten çeyize kadar müsrifçe yaptığımız harcamalarla, Kapitalist sistemin çarkına su taşıdığımızın farkında bile değiliz. Bir de buna bir kılıf uydurup rahatsız olan vicdanlarımızın sesini kısmaya çalışıyoruz. Bununla da kalmayıp, temelini İslam adına attığımız düğünlerimizde, mahremiyet noktasında da, "Zaten ömürde bir kez evleniyoruz" diyerek, büyük tavizler veriyoruz. Şunu unutmamak gerekir ki, taviz, tavizi doğurur. Oysa iman eden Müslüman hayatının her noktasında teslim olmasını bilmeli, geçici muvakkat zevkler uğruna, ebedi lezzetleri kurban etmemelidir.
Konumuzun devamını diğer yazıya bırakarak, sizleri en emin olan Rahman’a emanet ediyorum. Vesselam...