• DOLAR 32.548
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2431.536
  • ...

Son dönemlerde kız-erkek karışık, içkili festivaller, konserler yetmezmiş gibi şimdi de ‘İslami Dayanışma Oyunları’ adı altında İslam’a ve Müslümanlara yakışmayan çirkeflikler sergileniyor. Adına ‘İslami’ kelimesini koyunca İslam’a hizmet ettiklerini mi sanıyorlar? Veya bu platformda yaptıkları organizasyonlarda kendilerine her şeyi helal mi görüyorlar acaba?

 

Bir yanda dindar nesil yetiştirmek iddiasında bulunacaksın, öte yandan bu tür organizasyonlarla İslam’la hiçbir alakası olmayan ahlaksızlıklar sergileyeceksin! Bir yandan Asım’ın nesli diyecek, Elif gibi dimdik gençler yetiştirmek istediğini savunacaksın, öte taraftan bu tür ahlaksız organizasyonlarla gençlerin imanını çalacaksın.

 

Organizasyonun İslam ülkeleri arasında olması veya adında ‘İslam’ kelimesinin olması bu platformda yapılacak her tür ahlaksızlığı, her tür çirkefliği mubah mı kılıyor! Bu yaptığınız hem İslam’a hem de İslam’ın gençlerine yazık etmek değil midir? Tüm ahlaksız güçlerin gençler üzerindeki oyunları yetmezmiş gibi sizler de bu değirmene su taşıyarak nereye varmak istiyorsunuz?

 

Gençliğin imanını çalmak için gece gündüz çalışan şer güçlerin yaptıkları yetmezmiş gibi bir de bizden görünüp ama ortaya koyduklarıyla bize benzemeyenlerin bu yaptıkları bizi daha çok üzüyor, bize daha çok zarar veriyor. Bir yandan Müslüman görünüp diğer yandan yaptıkları İslam’la bağdaşmayan, şer güçlerin değirmenine su taşıyan bu tür organizasyon sahiplerine kim dur diyecek? Bu hayasızca akına kim nasıl engel olacak?

 

Bu öyle bir organizasyon ki neresini düzeltmeye çalışacağınızı şaşırıyorsunuz. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Organizasyonun adı ‘İslami Dayanışma Oyunları’ ancak İslam’la bağdaşan, İslam’a hizmet eden bir yanı görünmüyor. Kız erkek karışık, İslam’ın haremlik-selamlık uygulamasına tamamen ters etkinlikler… Kızların askılı tişörtlerle, mini şortlarla, erkeklerin dar taytlarla arzı endam ettiği bir organizasyon… Organizasyonun Müslümanların en yoğun yaşadığı Konya’da yapılmış olması da ayrıca fecaat arz ediyor. Peygamber ashabını ve evliyaları bağrında taşıyan kadim şehirde bu tür bir organizasyon yapılması da ayrıca düşündürücü.

 

İslami İş Birliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha organizasyon öncesi yaptığı açıklamada, “İslam ülkelerinin dayanışması ve bir araya gelmesi, insanların tanışması ve kaynaşması adına bu tür organizasyonlar önemli rol oynamaktadır. Yine aynı şekilde İslam İşbirliği Örgütü üye ülkelerinin gençliği ve sporun ilerlemesine olan bağlılığının bir kanıtı olarak, aynı zamanda çok kültürlülüğü ve kültürler arası diyalogu güçlendirmeye ve İslami coğrafyadaki insanları bir araya getirmek ve İslami değerleri pekiştirmek adına önemli bir adım atmış olduk.'' dedi. Ne üzerine dayanışıyorsunuz efendiler… Çıplaklık, ahlaksızlık üzerinden hangi İslami değeri pekiştiriyorsunuz diye sormazlar mı adama!

 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise açılış töreninde yaptığı açıklamada, “İnşallah hep birlikte şehrimize, Türkiye'mize yaraşır, tüm İslam alemine layık bir şekilde mükemmel bir organizasyonu gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı. Sayın Bakan kusura bakmayın da bu tür rezalet dolu bir organizasyonla nasıl İslam alemine yaraşır bir organizasyon yaptığınızı sanıyorsunuz! İslam’a ters, Müslümanlarla hiçbir alakası olmayan böyle bir organizasyon inancımıza, değerlerimize kültürümüze hakaretten öte başka bir şey değildir.

 

Hayasız etkinliklerle “Asım”ın neslini yetiştireceğini sananlara Mehmet Akif Ersoy’un dilinden iki mısraıyla sonlandıralım…

“Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın;

Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.”