• DOLAR 32.587
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2438.507
  • ...

Dindar nesil yetiştirmek iddiasıyla yola çıkanların son dönemlerde yaptıkları bu kadar da olmaz dedirtiyor. Birilerinden oy kapmanın derdine düşünce kendilerini kaptırdılar. Belki takiye belki bir çeşit siyaset hilesi diyorlar, ama gidişat korkutucu. Gençlik uçurumun kenarında ve birçoğu yuvarlandıkça yuvarlanıyor.

 

Sol kesimin ve sapkın güruhun gençler üzerinde oynadığı oyunlar yetmezmiş gibi bir de bizden olanların veya bizden görünenlerin gençliği yanlış yollara kanalize etmesi, durumu daha da içinden çıkılmaz kılıyor. Sapkınların her türlü iğrenç emelleri için deneme tahtası olan gençlerimize yol göstermek yerine, doğru yola sevk etmek yerine diğer gruplardan rol kapma peşinde koşarken kaybediyoruz gençlerimizi, geleceğimizi…

 

Dindar nesil yetiştirme hayaliyle yola çıkıyoruz ancak dinden uzak etkinliklerle, diğer grupların etkinliklerini aratmayan organizasyonlarla dinden uzak bir gençlik yetiştiriyoruz. Helal dairesi keyfe kafiyken harama meylediyoruz, en masum niyetlerimize dahi haram bulaştırıyoruz.

 

Dünya müstekbirleri her türlü hile ve desiseleriyle gençleri kendi boş, anlamsız ve hayal ürününden öteye geçmeyen, harama bulanmış dünyalarına çekmeye çalışırken, bizler onların elinden gençlerimizi kurtarmak yerine onların değirmenine su taşıyoruz. Onlar festival düzenlerken her türlü haram ve boş eğlencelerle gençleri uyuştururken bizler de onlardan rol kapmaya çalışıyoruz ancak çoğu zaman kendimizi onların istediği yerde buluyoruz.

 

Festivaller, müzik şölenleri, yaz eğlenceleri adı altında gençliğimiz ifsat ediliyor. Kız ve erkeklerin karışık şekilde eğlendikleri, kendilerinden geçtikleri eğlence adı altında her türlü haramın işlendiği ortamlarla gençliğimiz elimizden çalınıyor.

 

Oysa dindar nesil böyle yetişmez, yetiştirilemez. Dindar nesil birilerine özenerek, birilerinden rol kapmaya çalışarak yetiştirilmez.  

 

Bu konuda bir örneğe ihtiyacımız varsa Peygamber Sevdalıları Vakfı’na ve etkinliklerine bakabiliriz. Konferanslarına, seminerlerine, yaptığı sınavlara, programlara bakarak ‘nasıl dindar nesil yetiştirilir?’ sorusunun cevabını bulabiliriz. Yaptıkları etkinliklerle yüz binlerin gönlüne taht kuran Peygamber Sevdalıları Vakfı, Türkiye genelinde yaptığı hayırlı çalışmalarla örnek bir nesil, öncü bir nesil yetiştirmenin gayretiyle çalışmalar yürütüyor.

 

Gençlere rol model olarak Resulullah’ı (S.A.V.) sunuyorlar. Hayatı Kur’an, derdi ümmet, gülmesi ve ağlaması Allah için olan bir önder. Herkese onun hayatını okutuyorlar, öğretiyorlar ve nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda ışık oluyorlar.

 

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da ve Batman’da düzenlenen ilahi şöleni etkinlikleri, yüzde doksan dokuzu Müslüman ülkemizde nasıl etkinlikler yapılması gerektiğini bir kez daha göstermiş oldu. Gençler İslam’ın emrettiği şekilde gönüllerince eğlendiler. Hiçbir taşkınlık olmadan, kadın ve erkekler ayrı bölümlerde dilediğince müziğin ve gecenin tadını çıkardı.