• DOLAR 32.585
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2522.96
  • ...

Şeref sende, güç sende, yücelik sende… Hüküm sahibi olan sensin Allah’ım… Kendinden, insanlığından, fıtratından fersah fersah uzaklaşan kuluna, şah damarından daha yakın olan sensin Allah’ım… Kulunun her türlü günahına rağmen, isyankarlığına, bedbahtlığına, serkeşliğine rağmen Sana bir adım attığında, kuluna onlarca adım atan Sensin Allah’ım…

Biz aciziz, Sen azizsin Allah’ım… Çaresiz kuluna çare Sensin Allah’ım… Güç Sende, kudret Sende, biz kullarına merhametini, şefkatini, yüceliğini göster Allah’ım… Biz günahkarız, zayıfız, Sana muhtacız, bizi kapından geri çevirme Allah’ım… “Allahım! Sen affedicisin, affı seversin, beni de affet!”

Bugün günlerden ramazan, bu gece, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi… Tövbelerin kabul olduğu, günahların affedildiği, rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı, sonsuz ikramlarla dolu bir gece… Peygamber Efendimizin, sevabını Allah’tan umarak, Kadir Gecesi’ni ihya edenin geçmiş günahlarının affolunacağına dair müjdesini içinde barındıran bir gece… Birileri görsün diye değil, birileri desin diye değil, her şeyi yaratan Aziz ve Alim olan için geceyi ihya etmeli insan. Sevabını ve karşılığını sadece O’ndan beklemeli… Günahlardan arınmak için, yaratana hakkıyla kul olmak için, bir fırsattır bu gece hepimiz için.

Allah’ın rızasına kavuşmak için yaptığımız hiçbir iyiliği küçük görmeden, gazabının saklı olduğunu bildiğimizden de hiçbir günahı da küçük görmeden yaşamalıyız. En güzel örnek, en güzel rehber, en güzel önder, hayatı Kur’an olan Peygamber Efendimizin izinden giderek, yaşamaya gayret emeli insan.

Bu gece ile ilgili Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor Kur’an-ı Kerim’de; "Doğrusu biz Kur'an'ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. " (Kadir sûresi) Kur’an-ı Kerim’in, yani Müslümanların hayat nizamının belirlendiği bu gece işte bu yüzden bu kadar kıymetlidir.

Bu gece önde Cebrail aleyhiselam, arkasında saf saf melekler inerler yeryüzüne… Günahlarından tövbe edenleri, Rabbine sessizce yakaranları, usulca bir köşede gözyaşı dökenleri Rabbine bildirmek için, onlarla beraber o kulun af olması için yalvarırlar Gaffâr ve Afüvv olana…

Hz. Aişe validemiz demiştir ki; Rasûlüllah (s.a.s)'e: "Ey Allah'ın Rasûlü! Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim?" diye sordum.

Rasûlüllah (s.a.s): "Allahümme inneke afüvvün tühıbbü'l-afve fa'fu annî: Allah'ım sen çok affedicisin, affi seversin, beni affet." diye dua et, buyurdu.

 

Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan bu ayın son günlerinde, günahlarımızdan arınmaya, çokça tevbe etmeye, Rabbimize yalvarıp bizi affetmesini istemeye tüm azalarımızla eşlik etmeliyiz.

 

Ramazan ayında kılmaya gayret ettiğimiz gece namazlarını, Kur’an okumalarımızı, bu aydan sonraki aylara, günlere de yayarak bu güzel hasletleri devam ettirmeliyiz. Bu geceyi bir milat kabul edip tövbe ettiğimiz günahlarımıza bir daha dönmemeliyiz. Bu konuda Rabbim ayaklarımızı sabit kılsın, sözümüze sadık olabilmemiz için bize güç kuvvet versin inşallah. (AMİN)