• DOLAR 32.597
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2506.767
  • ...

 Yeni bir Anayasa`nın bu Ülke için gerekli ve kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğu konusunda herkes hemfikirdir artık.

 Mesela, 15 Temmuz İşgalcileri o gece başarılı olsalardı ve daha sonra da yeni bir Anayasa yapsalardı halk olarak hangimiz bunu kabul ederdik. Halkın dışında tüm siyasi partilerde bunu kabul etmeyiz derlerdi.

 Peki, şuan yürürlükte olan Anayasa 12 Eylül darbecilerinin ürünü değil mi? O zaman bu Anayasa`yı değiştirmek gerekmiyor mu?

 Siyasilerin bu konuda adım atmaları da halk tarafından uzun süredir isteniliyordu. Nasıl bir Anayasa olmalı diye çok şey yazılıp söyleniyor zaten. Bana göre asıl önemli olan şey Yeni Anayasa`nın nasıl bir ruha sahip olacağıdır.

 Şimdiki Anayasa`mızın yönetim biçiminin ne olduğu herkes tarafından biliniyor. Fakat burada çok ciddi bir tezat ve hatta çok vahim bir durum söz konusu.

 İsterseniz geçmiş tarihe dönelim ve Antepli Şehit Kâmil`i bir hatırlayalım. Hani daha 14 yaşında iken çarşıda annesi ile beraber eve giderken Fransız askerlerinin annesinin örtüsüne el uzatmaları sonucu Fransız askerlerine karşı çıkarken şehit edilen Küçük Kâmil…

 Ve Şehit Kâmil bugün aramıza gelse ve bize;

 “Vah vah, ben kendi değerlerimize ve bu Ülkenin geleceğine sahip çıkmak için 14 yaşımda canımı feda ettim. Siz ise benim gibi feda olan nice insanların dökülen kanına rağmen, Ülkenin yönetim biçimini gidip Fransızlardan aldınız. Eyvahlar, yazıklar olsun size” dese acaba biz ne cevap vereceğiz…

 Şehit Kâmil ve onun gibi nice Kâmillere ne diyeceğiz acaba?

 Seni şehit eden Fransızların önergesi doğrultusunda yeni bir Anayasa ve yönetim biçimi oluşturduk mu diyeceğiz…

Böyle bir cevap vermeye yüzümüz yoksa o zaman neden Şehit Kâmillerin ruhuna uygun yeni bir Anayasa oluşturmuyoruz.

Neden Anadolu insanının değerlerine göre bir Anayasa yapmıyoruz.

Anadolu Ruhu dururken Henry, Hans ve Nicolas`ın ruhuna uygun bir Anayasa bizim için büyük bir utanç ve Çanakkale Ruhuna hakaret değil mi?

Lütfen, gelin hep beraber Anadolu Ruhuna sahip çıkalım ve o ruha uygun bir Anayasa hazırlayalım.

Unutulmamalı ki;

Anadolu Ruhunun kökleri İslam dininden beslenir ve İslam ise herkese ama herkese Mutlak Adaleti sağlayan tek sistemdir.

Şimdi kendi ruhumuza uygun bir Anayasa`yı mı, yoksa Atalarımızın kanını döken Batı`nın soğuk ve insafsız ruhuna uygun bir Anayasa`yı mı tercih edeceğiz.

İşte bu da Türkiye`nin yeni bir sınavı olacak…

twitter.com/EminOzaslan