• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...

Öteden beri İsrail düşmanlığımız kafadan değil doğrudan akidevidir. Zira İsrail haksız yere peygamberlerini hunharca katleden bir kavimdir. Peygamber düşmanlığının nedeni de Allah`a düşmanlıktan başka bir sebebe dayalı değildir. Biz de her zaman ve mekânda “Allah`ın (cc) düşmanları, bizim de düşmanlarımızdır” demiyor muyuz?

Onlar peygamberleri kuşkusuz Allah`a (cc) elçilik ettikleri için öldürmüşlerdir. Peygamberimize de suikast girişiminde bulunmuş, ama Allah`ın (cc) yardımı ile başarılı olamamışlardır. Müminlerden her biri, kadın olsun erkek olsun kendisini Allah “elçilerinin elçiliği” ile görevli sayarlar. O bu görevi nedeniyle imkân bulsa İsrail`in kendisini de katledeceğini çok iyi bilir.  O yüzden nerede bir İsrail dostu görsek ondan da tıpkı İsrail`den nefret ettiğimiz gibi nefret ederiz. Nerede İsrail`in “düşman” gördüğü biri varsa ona sempati ile bakar, İsrail`in düşmanlığı ölçüsünde ona yakınlık duyarız. Mesela İsrail`in aşırı nefret ettiğini aşırı derecede sever, canına kast etmek istendiğine de canımızı siper ederiz.

Mesela 40 yıldır FETÖ`den nefret etme nedenlerimizin başında bu duygu ve düşünce gelir. 1990 yılında 1. körfez savaşında ABD Irak`ı vururken, Irak Devlet Başkanı Saddam da scut füzelerini İsrail`e fırlatıyordu. Irak`ta ABD`nin bombardımanı ile genç yaşlı, çoluk çocuk milyonlarca Müslüman ölmüş, İsrail`in scut füzeleri ile de birkaç İsrailli ölmüştü. O İsrail yalakası o günlerde, “İsrail`de korkudan titreyen çocuklar gözümde tülleniyor.” demişti. Onun İsrail/ABD hatta bunların istihbarat örgütlerine bile hayranlığını açıkladığını bilmeyen yoktur. Cennetin yolu onların nefret ettiği bir zeminden geçse oradan geçmeyeceğini bir bakıma onların hatırına cehennemi göze aldığını söylemekten çekinmemiştir. 

Bu gün sözde FETÖ karşıtı olan ancak FETÖ`yü birebir takip eden onun girdiği kertenkele deliğine dahi girmek isteyenler var. Bunlar da dini yapı görünümündeler, devlette hızla kadrolaşma çabası içerisindeler, kendilerinden olmayan İslami STK`lara hayat hakkı tanımak istemiyorlar. Şimdilik tıpkı O`nun takiyye suretiyle İsrail muhipliğini kamufle ettiği gibi İsrailseverliklerini gizlemeye çalışsalar da aralarındaki heyecanlı ergenler açık veriyorlar. Tıpkı FETÖ gibi onlar da İsrail muhabbetinden çok İsrail`in nefret ettiklerinden nefretlerini izhar ile taraflarını açığa vuruyorlar.  Gerektiğinde İsrail ile birlikte İsrail düşmanlarına karşı savaşacaklarını söylemekten çekinmiyorlar.

İsrail yandaşlarından, projelerine alet olanlardan, ona rahat nefes aldıranlardan ne kadar nefret ediyorsak; Kimden gelirse gelsin İsrail`e duyulan en ufak tepkiyi, göstermelik dahi olsa protestoyu ayakta alkışlamaya hazırız.

Kuşkusuz İsrail`den başka da İslam düşmanları, hainler, zalimler ve zorbalar vardır. Bunların farkındayız asla görmezden gelmiyoruz. Fakat evleviyet fıkhı açısından baş düşman İsrail`dir. O halledilmeden başka düşmanları hedefe koymak kuvveti dağıtmaktan ibaret olup doğru ve isabetli değildir.