• DOLAR 32.332
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2297.69
  • ...

Daha önceki yazılarımızda da hem koronovirüsü ülkemizden kovma hem de koronavirüsün oluşturduğu ekonomik girdaptan çıkmanın en önemli basamağı aşılamadır demiştik. Aşılamada en önemli aşama yerli, milli ve memleket kokan TURKOVAC AŞISINI piyasaya sürmekti. Elhamdülillah yerli aşımız kullanım onayı almış 150.000 aşı Ankara’ya kullanılmak üzere gönderilmiştir. Ekonomik tartışmaların yoğun olduğu bir döneme gelmesinden dolayı gündemde hak ettiği yeri bulamayan gelişme için diyoruz ki;

Sevinin mazlum coğrafyalar aşısız günler geride kaldı TURNOVAC sizlerle

Sevin emperyalist ülkelerin aşılarına şüpheyle bakan ülkemin insanı TURNOVAC geldi

Ekonomik darboğaz nedeni ile aşıya ulaşamayan fakir ülkeler TURNOVAC hizmetinizde.

Ülkeye hiçbir bilimsel gelişmişlik katamayan muhalefet ne anlasın Dünya’nın aşı üreten ilk 9 ülkesinden biri olduğumuzu ???

Koronavirüs aşısında yerli aşı çıkarmamızı takiben ülkemizdeki ekonomik ve toplumsal refah artıp güven ortamı oluşacaktır. Yatırımlar birbirini takip edecek hem dolarım hem de koronavirüsün ülkemizdeki oluşturduğu ekonomik burhan yerini kısa sürede bahar havasına bırakacaktır.

Fatih ALTAYLI isimli bir yazar var. Hükümet ne yaparsa yapsın devamlı eleştirmek zorunda kendisini hisseden. Yıllarca gazetecilik yapsa da bir türlü doğruyu gösteremedi kendileri. Oysa bozuk saat bile günde bir iki kere saati doğru gösterirdi. Dolar 18 TL leri geçmiş ülke ekonomik bir depresyona girmişken kendisini halkına adayan Cumhurbaşkanı olaya can havliyle el atmış halkının haklarını korumak için mücadele etmiştir. Bir günde dolar 11 TL lere düşmüş Türk parası karşısında dolar % 40 değer kaybetmiştir. Evet, güzel bir başarı. Âmâ yeter mi yetmez. Ancak insaf ve adalet sahibi her kişi bu başarıyı görür tebrik eder. Âmâ Fatih ALTAYLI tebrik etmez dahası eleştirir. Yazısından bir kesit:

‘Doların hızlı düşüşüne bakılırsa döviz ve altın cinsinden mevduatlarda hızlı bir azalma, TL cinsinden mevduatlarda hızlı bir artış olması gerekiyor. Eğer bu gerçekleşiyorsa yapılan iş en azından bir süre, yani gerçek anlamda ekonomik önlemler alınıncaya kadar işe yarayacak demektir. Şimdilik döviz ve altın cinsi mevduatların ne kadar azaldığını ve TL Mevduatların ne kadar arttığını bilmiyoruz.

Net sayıları önümüzdeki hafta görebiliriz.

Zaten düzenlemenin amacı bunu sağlamaktı.

En azından biz öyle olduğunu düşündük.

Aksi takdirde kurların böyle hızlı bir biçimde düşmesi sadece ve sadece Türkiye’deki yabancı ve yabancı görünümlü yatırımcılara yarar.

Ellerinde kalan son Türk varlıklarını satıp, paralarını düşük kurdan dolar ya da Euro’ya çevirip kaçmalarına.’

Dolar düşmese Türk parası öldü der dolar düşünce yabancı yatırımcı elindeki TL yi dolara çevirip gidecek der. Ne yapılsa da beğenemez iki günde bir kendisiyle zıtlaşır durur. Bir hekim olarak devamlı eleştirmek kendini devamlı haklı ve mükemmel görmek devamında psikolojik problemleri getirir. Üzülme tedavisi var yeter ki iste !!!

  NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

DOĞRU KİMDEN GELSE DE DOĞRU KABUL ETTİĞİMİZ YANLIŞ KİMDEN GELSE DE BU YANLIŞTIR DEDİĞİMİZ ZAMAN…

Söylesenize Allah aşkına bu ülkede asgari ücret kaç kere bir seferde %50 oranında artmıştır. Asgari ücretliye sahip çıkılırsa ekonomi zayıflamaz bütçe azalmaz tam aksine güçlenir piyasa hareketlenir. Herkes bilir ki asgari ücretli aldığı ücreti harcayarak piyasaya nefes katar para babaları gibi harcamaya kıyamamazlık yapmaz.

                                                  DENETLEME DEMİŞKEN 

Maliye bakanlığı fahiş fiyat nedeni ile denetime çıkmaya başlamış. En tabii görevi ve yetkisidir. Gecikmiştir bile. Kesilecek tüm cezalar için milletimiz adına teşekkürlerimizi sunarız. Milletin kanını emmeye çalışan vampirlere neşter vurulma zamanı çoktan gelmiştir. Piyasayı yoluna  koymak sadece dolar düşürmekle olmaz fırsatçılığa en ağır cezalar verilerek adaletli bir ticaret ağı oluşturarak olur.

Denetleme keşke sağlık bakanlığına bağlı tıbbi aletlerin temin edildiği devlet tedarik kurumuna da yapılsa. Yapılınca görülecektir ki birileri devletin 500 TL ye alabileceği bir sağlık malzemesini 1500 TL ye devlet bünyesine katıyor. Acaba kimler ???