• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...

 Korona virüs pandemisi her gün daha fazla insana bulaşmakta ve ölü sayıları katlanarak artmaktadır. Korona virüsün bulaştığı insan sayısı 1 milyonu, ölü sayısı elli bini geçmiş bulunmaktadır. Ne yazık ki ülkemizde iyi giden tablo kötüye tam kaymamış ise de başlangıçtaki seviyemizde değiliz. Bunun iki sebebi var. Halkımızın uyarılara %90 oranında uyamamış olması uyarılara uyan vatandaşlarımızın %75’lerde kalması. İkinci sebebi ise devlet yetkililerinin bazı önlemleri geç alması ve almamakta ısrar etmesi. İnsanlara mecbur olmadan dışarı çıkmayın, sosyal mesafeye dikkat edin derken yardıma muhtaç olup 1000 TL yardım almak için vatandaşların İstanbul ve Hatay’daki dehşet veren kuyruklar oluşturmasına bakacak olursak Nisan’ın 15’ inde tüm yoğun bakımların dolacağını söylemek abartı olmaz. Yardıma muhtaç ailelere yardım emniyet güçlerince teslim edilmesi kararı başta verilmeli ve bu sebeple hiçbir vatandaş dışarı çıkmamalıydı.

  Acilen gıda ve sağlık ürünleri satan işletmeler dışındaki tüm işletmeler kapatılmalıdır.

  Sağlık çalışanlarından 601 kişiye virüs bulaşmış ve onlarca sağlık çalışanı vefat etmiştir. Virüsü kapan sağlık çalışanları, test yapılıp pozitif tanısı alıncaya kadar hastanelerde virüsü yaydılar. Bunun en önemli sebebi sağlık çalışanlarını hızlı bir testten geçirmemektir. Acilen tüm sağlık çalışanlarına test yapılmalı haftada bir tekrarlanmalıdır. Bu şekilde hem sağlık çalışanlarımızı hem de onların hizmet verdiği kitleyi korumuş olacağız. Sağlık çalışanlarına tarama amaçlı test yapmamakta ısrarcı olmayalım.

  Hayati sebepler olmadıkça özel araçlarla dahi hiçbir şekilde şehirler arası seyahate izin verilmemelidir. Bu önlem ile bazı şehirlerimiz minimal hasta ile salgını atlatacak ve diğer şehirlere destek olabilecektir.

  Kısmi sokağa çıkma yasağı başta hasta sayısının en çok olduğu on ilde başlamalıdır. Bu aşamada memleketimizi koruyacak en önemli konu doğru tedbirleri ZAMANINDA ve YERİNDE almak olacaktır.

  Hem Türkiye için hem de Dünya için Nisan ayının çok zor geçeceği bir gerçektir. Bu gerçekle yüzleşeceğiz. Nisan ayını en az zararla atlatmak istiyorsak hep beraber sabır edip evde kalacağız, salgını yaygınlaştırmayıp hastanelerimizi hasta kabul edemeyecek seviyeye getirmeyeceğiz. Devlet ve halk kurallara tam uyarsak, MAYIS ayının ikinci haftası selamete ulaşacağız inşallah. Bu müjde burada durakalsın biz tavsiye ve uyarılarımıza devam edelim.

  Korona testi pozitif çıkıp 14 gün karantinaya alınan vatandaşlarımız karantina süreleri bitip evlerine gidince bir haftada evlerinde kendilerini izole edip karantinaya alsınlar. Virüsün bulaştırıcılığı 3 haftaya kadar devam etmektedir.

  Dışarda çalışmak zorunda olan görevliler dışında hiç kimse dışarıdan yemek yemesin hem kendi hem de aile sağlığınız açısından. Yemeklerinizi evinizde pişirip yemeye özen gösteriniz.

  Nisan ayının sonunda Dünya genelinde ölüm sayısı beş yüz binleri bulacaktır. Eğer bu zamandan sonra kurallara harfiyen uymaz ve yetkililer tarafından gerekli önlemler zamanında alınmaz ise nisan ayının sonunda ülkemizdeki ölü sayısı 5000’i bulacaktır. Allah muhafaza etsin.

  Türkiye’nin başta İtalya ve İspanya olmak üzere birçok ülkeye tıbbi malzeme vermesi takdire şayandır. Bu salgın bir gün bitecektir fakat AB ve ABD başta olmak üzere tüm kapitalist devletlerin insanlık dışı duruşu unutulmayacak ve yeni Dünya düzeninde gereken cevap verilecektir.

  Bazı ülkelerde hiç vaka olmamasının en önemli nedeni ne yazık ki hastalığa tanı koyacak kitlerin bulunmaması ve hastalığın tanınmamasındandır. Özellikle Suudi Arabistan yetkilileri ülkelerinde çok az hasta olduğunu söylese de umreden gelen vatandaşlarımızın bir kısmında korona virüs testinin pozitif gelmesi bunun doğru olmadığını kanıtlıyor. Sağlık ve afiyet üzere kalınız. Vesselam