• DOLAR 32.338
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2241.414
  • ...

Nasıl bir akıl, nasıl bir muhakeme ve nasıl bir ruh halidir ki, kişi kendisine zulmedenden hoşlanır ve onun hizmetinde olmaktan adeta zevk duyar? Çok düşündüm, ama işin içinden çıkamadım…

Malumunuz, Alevilik mezhebi bir aidiyettir. Kürtlük ile Türklük de birer etniktirler. Aralarında aksi yönde beyanlarda bulunanlar hariç, çoğunluk Müslümandır. Müslüman olmalarına rağmen birbirilerine malum zulümleri reva görmüş ve görüyor olmaları, ayrıca üzerinde durulması gereken bir konudur.

Buradaki gayem herhangi bir partiye çağırmak veya herhangi bir partiden uzaklaştırmak değildir. Kaldı ki, hak gaspı, din istismarı ve ırkçılık gibi konular söz konusu olduğunda, parlamentodaki partiler birbirilerinden pek de farklı görülmüyorlar. Kışkırtıcılık veya bölücülük de yapmıyorum. Ben sadece ve sadece bir insanı kendisine zulmedene teslim olmasının nedenlerini anlamaya çalışıyorum. Mesela Alevilerden, Kürtlerden, Türklerden ve Müslümanlardan bazılarının hala CHP’de ısrar etmelerinin nedenini anlayamıyorum. Çünkü dünkü CHP ile bugünkü CHP arasında herhangi bir fark göremiyorum…

Ne idi dünkü CHP?

Dünkü CHP, 1937 Dersim Katliamının faili ve suç ortağıdır. Ve dünkü CHP, katliamdan kurtulup mağaralara sığınan masum insanları dahi fare zehriyle öldürecek kadar vahşidir!

Dünkü CHP, Kürtleri inkâr, asimilasyon ve imha politikalarının mimarıdır! Ve dünkü CHP, Kürtçeyi yasaklayan, konuşanları envaiçeşit cezalara çarptıran, Kürtleri yurtlarından eden ve köylerini başlarına yıkan bir partidir!

Dünkü CHP, tarihin bir dönemine adını şan ile yazan Türk’ü dünya kamuoyuna ırkçı olarak gösteren bir partidir! Ve dünkü CHP, onlarca halkı bütün farklılıklarıyla birlikte yüzlerce yıl boyunca bir arada barış, güven ve refah içinde yaşatan Türk’ün yüzkarasıdır!

Dünkü CHP, İslam’ı anayasadan çıkaran, Müslümanın mabedine tecavüz eden, kıyafetine karışan ve İslam’ı ne kadar yaşayabileceklerine kadar müdahale etme hakkını kendisinde gören despot bir yapıdır!

Ya bugünkü CHP? Bugünkü CHP’nin dünkü CHP’den bir farkı var mı? Dün bu kesimlere yaptığı onca zulümden dolayı bugün pişman mıdır? Bir özür beyanında mı bulunmuştur? İşte bu ve benzeri nedenlerden dolayıdır ki, anılan kesimlerin CHP’yi seçmesini veya CHP’de bulunmasını yadırgamaktan da öte, onların bu seçimlerini yaman bir çelişki, bir gaflet, bir cehalet ve hatta kendi geçmişlerine bir ihanet olarak görüyorum?

Şimdi bir kez daha Alevi, Kürt, Türk ve Müslüman kardeşlerime soruyorum; sizlere CHP’yi seçtiren şey nedir? Diyelim ki, geçmişinizin üzerine sünger çektiniz. Peki, aynı delikten ikinci bir kez sokulmayacağınızdan emin misiniz?

Madem CHP’de ısrar ediyorsunuz, kendisine özür diletemiyorsanız dahi, bari size bir daha zulmetmeyeceğinin sözünü alınız…

Bunlardan hiçbirini CHP’ye yaptıramadığınız halde eğer hala CHP diyorsanız, vay halinize…