• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...

Bu yeni dönemin hayırlı olması dualarıyla başlayalım bugünkü yazımıza. Yeni sistemin ilk Başkanı Sayın Erdoğan`ı tebrik ediyor,  Allah`tan kendisine başarılar ve yardımlar diliyoruz.

Gerçekten de Türkiye`de bir sistem değişti. Diğer bir ifade ile eski Türkiye tarihin çöplüğüne atıldı ve Yeni Türkiye geldi. Ve gerçekten de birçok şey bizler için birer hayaldi ve şimdi de birer gerçek oldu.

Zaman zaman eleştirilerimiz oldu, ama elden geldiğince adil olmaya çalıştığımızı da söyleyebiliriz. Bunu ne kadar başardığımız ayrı bir konu…

Elbette ki bu köklü bir rejim veya anayasa değişikliği değildir! Çünkü Eski Türkiye`nin adil olmayan ve dolayısıyla gayri insani birçok özelliği de yeni sisteme taşınmış durumdadır. Bu, şimdi ki durumumuz itibariyle eski Türkiye`den yakamızı tamamen kurtarmadığımızın, kurtaramadığımızın da diğer adıdır. Hüsnüniyetimiz, ancak bu kadarına güç yetirebildiler.

Şimdi bir yanda kısmen geride bıraktığımız kısmen de hala ayaklarımıza dolanan eski Türkiye ve diğer yanda da inşa edilmemiş Yeni Türkiye!

Yeni Türkiye`nin nasıl inşa edileceği, nasıl şekilleneceği Türkiye`de yaşayan herkesin sorunudur aslında. Ve adı, unvanı ve bilgisi ne olursa olsun, bu inşa işinden herkes gücü ve imkânları kadar sorumludur. Bu sorumluluk da bazen yanında olarak, bazen karşısında olarak, bazen uyararak, bazen susarak ve bazen de konuşarak yerine getirilebilir ancak.

İster görelim veya görmeyelim, ister kabul edelim veya etmeyelim, aslında herkes içinde olduğu ailenin, içinde yaşadığı toplumun ve içinde yaşadığı ülkenin iyi olmasında veya kötü olmasında, şu veya bu şekilde şekillenmesinde pay sahibidir.

Biz de bu bilinçle Yeni Türkiye`nin inşasında bulunmaya çalışacağız.

Bildiğimiz kadarıyla ve gücümüz yettiğince hakkın ve adaletin yanında olacağız.

Yeni Türkiye`nin temeli adaletle atıldığı ve harcında hak olduğu oranda mutlu olacağız…