• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...

ABD için en önemli husus İslam dünyasında hiçbir gücün oluşmaması, “güç” denebilecek bir kuvvetin vücut bulmamasıdır.

Bunun için ABD, İslam dünyasını “bir karşı medeniyet olarak” fazlasıyla ciddiye alıyor. İslam dünyasını aralıksız gözetliyor ve ona karşı aralıksız önlem alıyor.

ABD, hangi İslam ülkesinden yana, hangisine karşı?

Bu soru çok gülünç…

ABD, hiçbir İslam ülkesinden yana değil…

ABD, hangi İslam ülkesi, kalkınma, büyüme, gelişme yoluna girerse onunla uğraşıyor. Ama öyle sade zekânın anlayacağı bir yöntemle değil… Hedef, bütün İslam dünyasının çökmesi ve geleceğe dair hiçbir umut vermemesidir.

ABD, kimi zaman herhangi bir İslam ülkesinin önünü açıyor, onun bölgesel bir rol üstlenmesine bile izin veriyor. O ülke etrafında bir umudun oluşmasına yol açıyor. Tam da o ülkenin artık bir güç haline geldiğine dair bir umut oluşurken o ülke için ek tedbirlere başvuruyor. O ülkeyi karıştırıyor, ona bağlanan umutları baltalıyor.

Nihayetinde sıradan Müslüman aklında “ABD’siz bir yere varılmaz” yargısı oluşturuyor. Güce göre taraf tutan sıradan halkın kendisinden yana olan politikacılara ve politikalara yönelmesini sağlıyor.

Bu mide bulandırıcı strateji, son dönemde artık çekilmez bir boyuta ulaştı, teşhir oldu ve barizce anlaşıldı.

Trump, patavatsızlığı ile sadece ayanı beyan ediyor.

Geldiğimiz noktada artık her yönetim, yaşananlara bakıp aklını başına almak zorunda:
ABD’den dost olmaz… ABD ile hiçbir İslam ülkesi stratejik hedeflerine ulaşamaz. ABD ile açık veya sinsice birlikte çalışarak hiçbir İslam ülkesi bölgesel güç olamaz.

ABD, şu veya bu İslam ülkesini karıştırıyor, diye sevinenlere, bundan kendilerince hayırlı sonuçlar bekleyenlere gelince; öyle akıllara eyvahlar olsun…

Onlar, Ehl-i Sünnet itikat ve stratejisinden zerre nasiplerini almamışlardır, ahmak ve öngörüsüzdürler. Velev adlarını altına koca harflerle alim diye yazılsın… Henüz çağın alimi olamamışlar… Yobazlara ise hiç ihtiyacımız yok…

Gavurun darbesinden umut bekleyenlere yazıklar olsun! Onlar, yollarını bulmamışlar…

Büyük olmak; kucaklamayı, yol göstermeyi ve şeytana karşı birlik olmayı gerektirir… Bunu kavrayamayanların alim diye ortalıkta dolaşması yeni bir vaka değilse de bu çağda bütün çağlarda olandan daha acı, daha eziyet vericidir.

Müslümanlar, ne zaman böyle alim geçinenlerden kurtulsalar ABD’den kurtulurlar, diyenler var, yanılıyorlar. Müslümanlar, ne zaman ABD’den kurtulsalar, böyle alim geçinenlerden kurtulurlar…