• DOLAR 32.604
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2498.684
  • ...

Ne kadar zaman alır, nereye kadar sürer ya da ne bedeller ödenir bilinmez; ama hiçbir çabayı boşa çıkarmayan Rabbimizin bunun da semeresinden istifade ettireceğinden şüphemiz yok inşaallah. Bu hareket hakkında söylenmesi gereken diğer bir şey de daha uzun yıllar yine kadın ana teması ile ancak farklı alt başlıklarla faaliyetlerini sürdürme ihtiyacı duyacağı olasılığının yüksek oluşudur.

Son günlerde Avrupa`da uygulanmaya başlanan peçe yasağı aslında sinsi ve eski bir planın yeni ataklarından biridir. Başörtüsüne zarureten göz yummuş olan batı dünyası, aile içindeki konumunda ve annelik sıfatında gerçekleştirdiği zedelemelerle, tam olarak batılı değerlere sahip kadınlar gibi olmasa da benzemeye çalışan; ama İslami kodların tesirinden de çıkamayan Müslüman kadınları peyderpey dönüştürme çabasındadır. Varsınlar başörtülü olsunlar, düşünme biçimleri ve yaşayış tarzları kendilerine has olmadığı sürece ne zararı olabilir ki başlarını bağlamalarının?

Ancak koyu renk dış kıyafetleri ya da peçeyi, İslami geleneklere tam bağlılık ve değişime karşı direniş olarak gören batılı zihniyet, moderniteye sonuna kadar direnen bu tarzdan derhal kurtulması gerektiğinin hesabını yapmaktadır. Aksi takdirde,  her şeye rağmen hem batının nimetlerinden istifade edip, hem de içinde yetiştikleri İslam geleneğini yaşayabileceklerine dair bütün göstergeler Müslüman kadını dönüştürme projesini sekteye uğratacaktır.

Bu tabii ki yeni bir plan değildir. Türkiye`deki Müslüman kadının serüveni de, aynı kurgunun içerisinde ilerlemektedir. Dinsizleştirme değil elbet ama kişiliksizleştirme operasyonunun tamamen sonuç vermediğini hangimiz söyleyebiliriz?

İleri yaşlara kadar evlenmeyi reddeden, tam ekonomik özgürlüğünü kazanmayı asli hedef edinen, başörtüsüyle dahi şuh görünmeyi becerebilip bundan haya etmeyen, en önemli vazifesi olan anneliği yük gibi görüp bir çocukla yetinmek isteyen, çünkü öncelikle kendi rahatı ve bakımını düşünmesi gereken, kişisel bakım ürünlerine dünyanın parasını vermekten çekinmeyen, bünyesini kasten fedakarlık ve sabır gibi erdemlere yabancı eden, kapitalizmin çarkına bir oyun edasıyla kendini kaptırıveren, dili uzun- aklı kısa- vicdanı kıt bireyler hangi dine intisap ederek şekillenmiş olabilirler?

Ahlakı bozulur diye uzun yıllar ilkokula bile gönderilmeyen Müslüman aile kızları genel itibariyle kendilerini muhafaza ederek evlenip çoluk çocuk sahibi oldular. Ancak resmi okullara gönderilmemeleriyle beraber –ki kendisini bir anda gayr-ı Müslimlerin yaşam tarzı içinde bulan halk endişesinde yüzde yüz haklı idi-  alternatif bir eğitime tabi tutulmadıkları için çocuklarını yeni-seküler sistemin akışına kapılmamaları konusunda ikna etmekte sıkıntı yaşadılar.

Buna mukabil, İmam-Hatip okullarının yapılmasıyla beraber kız çocuklarını okutmak isteyen ailelerin sayısı her geçen gün artmaya başladı. Fırsatlar nispetince okundu, meslek sahibi olundu ancak bu defa da dikte edilen modern hayat ile İslamî gelenekler çerçevesinde şekillenen eski hayat birbiriyle çelişir olunca, eskiye ait olan her şeyin modernize edilmesi gibi bir çözüm bulundu. Daha doğrusu çözüm olarak sunuldu ve kabul edeni çok oldu.

Sonuç: Başı örtülü  ama değerler haznesi modernizmle şekillenmiş kadın örnekleri oldu.

İşte tesettür seferberliğinin uzun soluklu çalışmasından kastettiğimiz budur. Başörtüsünün önündeki engeller kaldırıldıktan sonra, yeni nesil istenen ölçülerde yetişinceye kadar Müslüman bayanı muhafaza çemberi içine almak ve küfrün Müslüman toplumu Müslüman kadınlar üzerinden tahrip etme girişimini akim bırakmak da tesettür için seferber olanların vazifesidir.

Mübarek Ramazan ayına gelince, manevi yoğunluğu alemi öyle bir sarıyor ki, sanki Kur`an yeniden bir hidayet olarak mü`minlere indiriliyor.

İnen her bir ayet sahabeyi cahiliye kirlerinden nasıl temizliyor idiyse, bizi de zihnimizde oluşan yanlış fikirlerden, sanki yüzyıllarca yaşayacakmışız gibi bir telaşla Allah`ın emir ve yasaklarından muaf olmak için fetvalar edinerek modern hayata entegre olma/kabul görme talebimizden temizleyecek inşallah.

Ramazan- şerif, bozulan hallerimize geri dönüş vesilesi olsun duasıyla…