• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...

Hamd, ilden ile nurunu kısacık zamanda yayan Allah`a; Salat ve selam da O`nun pâk Rasûlüne olsun.

Şehit Kâmil… Yiğit mücahid, kahraman şehid… Bilenler anlar beni, aklıma Şehit Kâmil geldikçe, günümüzde pek de göremediğimiz ateşli, İslam sevdalısı gençleri hayal ederim ve kalbim ürperir. Her ‘öcü, canavar, hayalet` lafı bana Şehit Kamil`i hatırlatır. Neden mi?

Fransızların Antep`i işgal dönemlerdir. Bu işgal zamanlarında on altı yaşında bir genç olan Mehmet Kamil, bir de bakar ki Fransız askeri, Müslüman kadının peçesine saldırmakta. Buna dayanamayan Kamil-Allah ondan razı olsun- derhal Fransız askerini öldürür. Tabii ki o mahalde kendisi de şehid edilir.

Gaziantep`te Şehit Kâmil adında bir ilçe vardır. Şehit Kâmil tesettür mücadelesiyle şehadet mertebesine ulaşadursun, şehidin hatırasını yaşatmak isteyenlerin aksine, şehidi misyonuyla birlikte tarihin derinliklerine yollamak isteyenler oldu. 1990`da CHP`li Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan, Şehit Kamil ilçesinde tekbirlerle ve kurban keserek bir fuhuşhane açtırdı. Sanki Şehit Kamil`in iffet için şehid olduğu unutulsun diye… Tekbirle alay ederek, o güzelim hayvanları putlarına kurban sunarak ve orada çalıştıracakları kadınları topluma hizmetlerinden(!) dolayı adeta birer azîze ilan ederek…

Şehit Kâmil ilçesinin yaşadığı garabetler bununla sınırlı değil. Dava tesettür davası olunca, kâfir ve münafıklar kuduz gibi ağızlarında küfrü köpürtürler. Yine Şehit Kamil`de, kızını başörtüsüyle okula almadıkları ve yönetmeliğe aykırı iş yaptıkları gerekçesiyle şikâyet için Emniyet`e giden bacımın 2 yıl 10 ay ceza aldığını bilmeyenimiz yoktur. Şikâyet için git, suçlu olarak çık! Şehit Kâmil`in misyonuna vurulan başka bir darbeydi bu. Sonrasında okul müdürünün ibretli ölümüne de şahidiz elbet.

Şehit Kamil`deki bütün olumsuzlukları sayacak değiliz. Okul müdürünün ibretlik ölümünden sonra mı Hakk nuru yayılmaya başladı bilinmez, bir haber okuduk ki, gönüllere sürur, gözlere nur… Anlaşılan 144 âlimenin nuru ta önceden beri yayılıyormuş da haberimiz yokmuş. 6 tane pırıl pırıl, pâk ve nezih kardeşimiz icazet almışlar, Rabbim mübarek etsin.

Bu bir inkılaptır bilene! Bu bir devrimdir. Bu, iffetin ahlaksızlığa galip gelmesidir. Bu Hakk`ın batıla, hakikatin yalana, reelin sanala, temizliğin kirliliğe, iyiliğin kötülüğe galip gelmesidir. Gençliğin büyük kısmı televizyon başında vakit öldürürken ve hatta vakit onları öldürürken imanla bezenmenin resmidir. Yine büyük bir çoğunluğu internette –sözümona- cihad ederken, medresesinde edeple ilim öğrenmenin ve tertemiz kalmanın resmidir. Telefonunun şarjı bitince paniğe kapılıp nefesi daralan, yahut telefonunu evde unutunca günü berbat geçen gençlere karşın ailesinden, anacığından, kardeşlerinden ayrı ilim tedris edip Allah`a yaklaşmanın resmidir bu altı kişilik resim.

Bu altı kişilik nur tablosuna, 144 âlimemizden çok daha farklı bir gözle baktığımı belirtmeliyim. İman ve ihlâs üzere kurulmuş bir topluluk ne kadar kalabalık olursa, sıkıntıların üstesinden gelmesi o kadar kolay olur. Onların üzerine de Allah`ın izniyle insanların yardımı ve teveccühü daha çok olur. Onlardan birinin sorunu olsa, bu sorun daha çabuk halledilir. Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça artar, derler. Kalabalık toplumun özlemleri, acıları, sorunları, sıkıntıları daha çabuk azalır. Fakat altı kişi böyle midir? Yeri gelir hep birlikte sorunlar yaşarlar, yeri gelir korkuları olur. Bazen derslerin ağır yükü biner hep birden omuzlarına, bazen minik kardeşlerinin özlemiyle yanarlar. Fakat hiçbir zaman çok olan topluluklar gibi kendilerine teselli de bulamazlar, imkân da.

Bu, 144 âlime kardeşimizle onlar arasındaki farktır. Bahsini ettiğim durum asla fazilet yönünden değildir. Garibandır bu altı âlime, mustazaftır. Abarttığım sanılmasın asla. Üniversite yurtlarında dahi kalabalık yurtlarda yaşam ne kadar zorsa da, kalabalık yurttaki öğrencilerin psikolojisinin tenha yurtlardakinden daha iyi olduğu tespit edilmiştir. Kaldı ki 144 eli öpülesi âlimemizin karekökünün yarısı kadarcık bu yeni grubun çabası Rabbimizin katında mahfuzdur.

Bu vesileyle 150 alimemizin icazetlerini tebrik ediyor, kendilerine Rahman`ın Firdevs cennetini diliyorum. Rahman`a emanet olunuz.