• DOLAR 32.511
  • EURO 34.58
  • ALTIN 2498.482
  • ...

Bir istihdam seferberliği başlatıldı. Her iş adamı, belediye veya özel kuruluş gücüne göre bir miktar işsiz istihdam edecek.

Sokaklarda boş gezen, kahve köşelerinde zaman tüketen işsizlerin işe alınması ekonomiye de canlılık getirecektir. Sosyal yaşantıda rahatlama sağlayacaktır. İstihdamda hedef sadece işsizliği önlemek olmamalıdır. Böyle de değildir.

Her alanda istihdam önemli olmakla beraber, özellikle İmam-Hatip, ön lisans ve ilahiyat mezunlarından yeterlilik almış olanların fahri Kur`an kursu öğreticisi olarak görevlendirilmesi hem yüzlerce genci geçici de olsa işsizlikten kurtaracak hem de hayırlı bir işte çalışmalarını sağlayacaktır.

İstihdam seferberliği çerçevesinde daha çok D grubu Kur`an kursu açılmalı, daha çok öğretici görevlendirilmeli ve bu sayede binlerce kız ve erkek çocuğu Kur`an ile buluşturulmalıdır. Bu çerçevede Diyanet işleri başkanlığının Kur`an okumayan kalmasın projesi önemlidir. Desteklenmeli, yardımcı olunmalıdır. Bu konuda gayret gösteren herkes tebrik edilmeyi hak eder ve sevabını yüce Mevla`dan alır.

Üzücü olan şudur ki Diyanetin projesi bu olmakla beraber hala Kur`an okuma ve okutmanın önemini anlamamış diyanet bünyesinde çalıştığı halde diyanetin projelerine gölge düşürmeye çalışan yönetici ve idareciler var. Bunlara başkanlığın dikkatini çekmek görevimizdir.

Zannederim Kur`an okuma ve okutmaya kolaylık tanımayan bu kişilerin Kur`an okumanın önem ve ehemmiyetini dile getiren ayet ve hadisleri okumadıklarını zannetmiyorum. Öyleyse böylelerinin başka amaçları vardır.  

“Kur'an okunduğu zaman onu dinleyin ve susun ki size merhamet edilsin" (Arâf, 204). 
"Ey insanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüllerdekine bir şifa, müminler için bir hidayet ve rahmet gelmiştir. De ki: Ancak Allah'ın lütuf ve rahmetiyle, işte bunlarla sevinsinler. Bu onların (dünya malı olarak) topladıklarından daha hayırlıdır" (Yunus, 57, 58).
"Elif. Lâm. Râ. (Bu Kur'an), Rablerinin izniyle insanları karanlıklardan aydınlığa, yani her şeye galip (ve) övgüye lâyık olan Allah'ın yoluna çıkarman için sana indirdiğimiz bir kitaptır" (İbrahim, 1).

"Biz, Kur'an okunduğu zaman, seninle ahirette inanmayanların arasına gizleyici bir örtü çekeriz. Ayrıca, onu anlamamaları için kalplerine bir kapalılık ve kulaklarına bir ağırlık veririz. Sen, Kur'an'da Rabbinin
birliğini yâd ettiğinde onlar, canları sıkılmış bir vaziyette, gerisingeri dönüp giderler" (İsrâ, 45, 46).

"Biz, Kur'an'dan öyle bir şey indiriyoruz ki o, müminler için şifa ve rahmettir; zalimlerin ise yalnızca ziyanını artırır" (İsrâ, 82).

"Allah sözün en güzelini, birbiriyle uyumlu ve bıkılmadan tekrar tekrar okunan bir kitap olarak indirdi. Rablerinden korkanların, bu Kitab'ın etkisinden tüyleri ürperir, derken hem bedenleri hem de gönülleri Allah'ın zikrine ısınıp yumuşar. İşte bu Kitap, Allah'ın, dilediğini kendisiyle doğru yola ilettiği hidayet rehberidir. Allah kimi de saptırırsa artık ona yol gösteren olmaz" (Zümer, 23).

“Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir.' (Buharî, Fedâilu'l-Kur'an, 21)

“Kur'an okumaya devam ediniz. Çünkü o Kıyamet Günü'nde okuyup gereğini yapanlara şefaatçi olacaktır. (Müslim, Misafirin 252)

“Kur`ân, Allah`a gökyüzünde ve yeryüzünde bulunan her şeyden daha sevimlidir. (Dârimî, Fedâilü`l-Kur`ân 6) 

"Hafızasında Kur'ân`dan hiçbir ezber bulunmayan kişi harap olmuş bir ev gibidir."[Tirmizî, Sevâbul-Kur'ân 18]

 Bu ayet ve hadislerden sonra fazla söze hacet olduğunu zannetmiyorum.