• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...

Mina Mekke ile Müzdelife arasında Mekke'nin kuzey doğusunda kalan bir bölgedir. Cemerat dedigimiz şeytan taşlama yerleride bu bölgededir. Hz peygamberin ve ashabının Minada vakfeye durduklarında Mescidul Hayf'ın bulundugu yerde konaklamışlardır. Rivayetlere göre hac yapan bütün peygamberler Mescidul Hayf'ın bulunduğu yerde konaklamışlardır.

Mina Hz İbrahim'in oğlu İsmail'i kurban etmek için götürdüğü şeytanın onlara musallat olduğu yerdir.

Hacc'ın rükünlerinden olan şeytan taşlamayı Mina'da çok daha iyi anlıyoruz.

Herkesin olduğu gibi peygamberlerde bir şekilde imtihan oluyorlar Hz İbrahim (as) ise uzun bir aradan sonra kendisine müjdelenen oğlu İsmail'i kurban etmekle imtihan oluyor bu olayı yüce kitabımız Kuran ı kerim bize haber veriyor.İbrahim (as) Rüyasında Allah'a  verdiği sözü yerine getirmesi emr olununca bunun bir rüyadan ibaret olmadığının hak bir emir olduğunun kanaatine varınca  hemen emri yerine getirmek için harekete geçer ve hanımı hz Hacer'e ismail'i hazırlamasını engüzel elbiselerini giydirmesini söyler hz. İsmail'e ise yanına bıçak ve ip almasını söyler ve böylece yola koyulurlar.

şeytan önce Hz. Hacere oğlunun nereye götürüldügünü biliyormusun diye sorar oda evet biliyorum bir dostuna götürüyor diyince şeytan hayır onu bogazlamaya götürüyor der. Hz Hacer hiçbir baba çocuğunu bogazlarmı şefkat buna mani olur der. şeytan herhalde Allah emretmiştir diyince Hz Hacer Allah emretmişise itaat etmeklazım ve bu emr'e canı gönülden razıyız der..Şeytan Hz Hacer'den umudunu yitirir ve  hemen İbrahim (as) a gider ve ey İbrahim bunca sene sonra bir oğlun oldu onuda bir rüyadan dolayı kurban edeceksin halbuki "o rüyayı sana şeytan göstermiştir" der Hz İbrahim "hayır o şeytani değil  Rahmani bir rüyadır" deyince şeytan derki "ğönlün böyle bir evladı kesmeye nasıl müsade ediyor" Hz İbrahim "şunu yakinen bilki eğer doğudan batıya kadar hepsi benim evladım olsa ve Allah hepsini kurban etmemi emr etse hepsini kurban ederim" buyurunca şeytan ondanda umudunu keser ve Hz İsmail'e yanaşır ve"baban seni nereye götürüyor biliyormusun" diye sorar oda evet  "ziyarete götürüyor" der.  Şeytan ise " hayır baban seni kesmeye götürüyor"der.  İsmail (as)  " beni niçin kessin'ki " deyince.  şeytan da  " herhalde Allah emretmiştir" der Hz İsmail ise "eğer Allah emretmişise Allaha itaat etmek lazım çünkü Allaha giden canda endişe olmaz" deyince.   Şeytan ondanda umudunu keser ve başlar onları rahatsız edici vesvese vermeye  Hz İsmail babasına  bu beni çok rahatsız ediyor deyince Hz İbrahim derki "Köpek uzaklaştırılmak için taşlanır sende onu taşla" der.  Hz İsmail'de onu taşlar.. Böylece  Onların taşladıkları yerde şeytan taşlama ibadet olarak hacılara emr olundu hacılarda taş atarak  şeytan'ı taşlarlar...büyük orta ve küçük olmak üzere üç cemrede taşlanır..

Minada ve heryerde şeytan ve dostlarını taşlayabilme dua ve temennisiyle Allah'a yakın (kurban)olunuz şeytan'a düşman...