• DOLAR 32.453
  • EURO 34.483
  • ALTIN 2475.096
  • ...

Allah (cc) meleklere, "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” deyince melekler, “Ey Rabbimiz! Bizler seni hamd ile tesbih, tenzih ve takdis ettiğimiz halde sen yeryüzünde fesat çıkaracak kan dökecek birini mi yaratacaksın?” deyince

Allah (cc) onlara, “Sizin bilmediklerinizi ben bilirim" dedi (Bakara 30)

Bunun üzerine melekler söylediklerinden pişman olup tevbe ederek başlarını arşa doğru kaldırdılar ve arşı tavaf ederek duâ edip yalvardılar.

Allah (cc) da pişmanlık ile tavaf eden meleklere rahmetini indirdi ve arşın altında dört sütun üzerine bir Beyt-i  Ma'mur etti (yarattı) ve arş'ı bırakıp bu beyt'i tavaf edin; bunu tavaf etmek arşı tavaf etmekten daha kolaydır buyurdu ve artık melekler bu beyti tavaf ettiler.

Hz. Adem yeryüzüne gönderilince Allah (cc)  Beyt-il Mamur'u 4. Kat semaya yükseltti. Gökyüzünde melekler Beyt-ul Ma`mur`u sürekli olarak tavaf ediyorlar.

HZ ÂDEM`İN İNŞAASI
Hz. Âdem cennetten yeryüzüne gönderilince pişmanlık ve üzüntü içinde Allah (cc) a yalvardı ve: “Ya Rabbim! Artık burada meleklerin tesbih seslerini işitemiyorum” dedi.

Allah (cc) Âdem`e, “Yaptığın hata meleklerin seslerini işitmene engeldir. Ancak, git Beyt-ul Ma`mur'un temellerinin üzerine güzel bir beyt inşa et. Meleklerin tavaf ettikleri gibi sen de tavaf et” dedi. Bunun üzerine Hz. Adem şöyle dedi:

“Ya Rabbim! Benim buna gücüm nasıl yeter? Ben burayı nerden bilirim?” deyince Allah (cc) Hz. Cebrail`i ona gönderir.

Cebrail (as)`ın gösterdiği yerden başlayarak Kâbe-i Muazzama'yı inşa eder. Meleklerin yardımıyla yükselen Beytullah'ın taşları melekler tarafından Tur'i Sina Cudi ve Nur Dağ'ından getirilir. Kâbe`nin inşaatı bitince Cebrail (as) Hz. Âdem`e nasıl Hacc edeceğini öğretir. Hz. Âdem Hacc'ını tamamlayınca melekler onu tebrik ettiler ve dediler ki:

“Biz bu beyti senden iki bin yıl önce tavaf etmişiz.”

Hz. Âdem meleklere sordu: “Siz bu beyti tavaf ederken ne söylerdiniz” deyince melekler:

"Subhanallahi velhamdulillahi vela ilahe illallahu Allahu ekber" derdik.

Hz. Adem de "Velahavle Velakuvvete İllabillah" cümlelerini ekledi. Bunun üzerine meleklerde artık tavafta böyle okumaya devam ettiler.

Hz Âdem (as) Hacc'ını yaptıktan sonra ellerini açarak Allah (cc)`dan kendisi için inşa ettiği beyti Hacc etmenin ecrini sorunca: "Kabul olunmuş bir Hacc`ın karşılığı ancak cennettir" buyuruyor.

Harab olmuş insanlığı, talan edilmiş kardeşliği, koparılmış akrabalık bağlarını, dağılmış yuvaları, sahipsiz bırakılmış evlatları, bataklıklara düşürülmüş namusları, köşeye itilmiş çaresizleri, umudu tükenmiş garipleri, parçalanmış aileleri, ağlayan bebeleri, gözü yaşlı anneleri, kandırılmış gençleri İHYA ETMEYE... HAK ÜZERE İNŞA ETMEYE VARMISINIZ...

Allah'ım senin rızan için ihya edecek ve edilecek olan bunca insanların hayırlarına çalışmalarına ve  mükâfatlarına bizleri ortak eyle... AMİN AMİN AMİN