• DOLAR 32.455
  • EURO 34.488
  • ALTIN 2473.992
  • ...

Âlemlere rahmet ve hidayet için kurulan Kâbe ve onu inşa eden Hz Âdem (a.s)...

Bir rahmet iklimine yolcu isek Bu ayet i kerime ve Hz. Âdem (a.s) ile aramızda nasıl bir bağlantı noktası oluşturabiliriz!

RAHMET+HİDAYET+İNŞA= RIZA İ İLAHİ

Hacc Rahmettir: Rabbimizin bize acıyarak bizlere lütuflarda bulunmasıdır, en büyük lütfu da, kendisine yakınlaştırması ve kendi beytine davet ederek ikramlarda bulunmasıdır.

Kişinin bu ikramları bir milad edinmesi gerekir, hatta bu milad ile yepyeni bir kimlik ve kişilik sahibi olması lazımdır. 

Hacc Hidayettir: Gerçekten de Rabbimizin bize doğru yolu göstermesi ve açıklamasıdır, bizim de bu yola erişmemiz hidayetin en büyük nişanesidir.

Ve Hacc İnşa Etmektir: Temellerini Hz Cebrail (a.s)`ın attığı ve bu temeller üzerine Hz. Adem (a.s)`ın ve daha sonra Hz. İbrahim (a.s) ve oğlu İsmail (a.s) tarafından inşa   edilmiş bir hakikat mabed'idir bir merkezdir gönüllerin meylettiği bir merkez.

Hayatın, insanlığın, vahyin,  mücadelenin merkezi hatta adamışların ve adanmışların teslimiyet merkezidir.

Var mıyız, kendimizi bu merkeze koymaya. Hz. Adem (a.s) gibi inşa etmeye Hz. İbrahim (a.s) gibi evladu iyalden geçmeye, Hz. Hacer gibi tam manasıyla teslim olmaya, İsmail (a.s) gibi kurban olmaya, Hz. Muhammed Mustafa (sav) gibi Safa tepesine çıkmaya, Hz. Hatice gibi her şeyini feda etmeye, Hz. Ali (r.a) gibi havari olmaya Hz. Ebubekir (r.a) gibi geride sadece Allah ve Resulünü bırakmaya, Hz. Ömer (r.a) gibi küfre meydan okumaya, Hz. Osman (r.a) gibi orduları techiz etmeye, var mısınız?

İyi, öyle ise niyet ettim hakka yürümeye. Rıza-i İlahiye...