• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...

Safları belirleme zamanı… Kudüs`le bir kez daha hendek kazılmıştır. Ve hendeğin iki tarafında kalan azizler ve zeliller. Zira tarih sayfalarında Kudüs`e sahiplik edenler aziz olmuşlardır. Onlar halka mal olmuşlardır. Tıpkı bugün “Filistin davasının” tüm ümmete mal olduğu gibi…  Ve yüce Allah bu mübarek beldelere o kadar önem vermiş ki; Kâbe`den sonra yapılan ikinci mabed, yani Beytü`l- Makdis  yaklaşık 17 ay kıblemiz olmuştur.  Kâbe`den ve Mescid-i Nebevi`den sonra Müslümanların üçüncü  mescididir. Ayrıca Peygamberimizin (sav) Miraç`a buradan çıkması ve peygamberlerin burada yaşaması bizler için onun şiarını gösteriyor.

Yüce Allah`ın insanları doğru yola iletmesi  üzere görevlendirilen  peygamberlerin çoğu  bu şehirde yaşamış veya hayatlarının bir bölümünü burada  geçirmiş. Peygamberlerden bir kısmının mabed olarak kullandıkları mekânlar da  burada bulunmaktadır... Bu gerçekliğin farkında olanlar son gelişmelerle içleri yanıyor ve bir şey yapamamanın verdiği ızdırapla yollara çıkmak için hazırlık yapıyorlar. Yarın istasyon meydanından haykırmak istiyorlar. Tek bir vücut halinde Diyarbakır`dan Kudüs`ün kalbine “tekbirlerle” kan pompalamak için. Kudüs`ü ve Kudüs`le birlikte bütün ümmeti azat etmek için hedef koyan bir nesil yetişiyor. Ruhları satılmış Kral`lar ve liderlere inat bu neslin yetişmesi için sahada olacağız.

Ey sevgili Kudüs, ey üzerine  bombalar yağdırılan aziz şehir, senin için koca yumruklu çocuklar büyütüyoruz beşiklerde. Tıpkı Hz. Ömer gibi gelecekler,  Hamza`lar zindanlardan kurtulacak ve dağlarda yuva yapmış firavunları Selahattin Eyyubi`nin kalbiyle inlerinde vuracaklar. Yüreği kocaman Filistinli analar bu gözü dönmüş katiller ordusuna meydan okuyuşunu kalbimizde hissediyoruz ve Amed`den sizinle biat ettiğimizi ilan edeceğiz.

Ey Filistinli çocuklar, minnacık avuçlarınızda taşlarla dev tanklara ve buldozerlere karşı koyuşlarınızı ruhumuzun derinliklerinde hissediyoruz. Sanki biri müstakbel zaferi, diğeri ise atideki hezimeti bekliyor… Zira Allah Resulü Miraç`ta Mescid-i Aksa`da enbiyaya namaz kıldırarak, emir ve komutanın bu ümmette olduğunu ilan etti. Bu imametiyle de, dünya hâkimiyetinin Kudüs`e hâkim olmakla mümkün olacağına işaret etti. Bunun içindir ki, Müslümanlar Kudüs`e hâkim olduklarında dünyaya da “hâkim” olmuşlardır. İşte küçük dünyalarında bunu anlayan Filistinli çocuklar; minnacık avuçlarınızdaki taşlarla gösterdiğiniz kararlılığınıza “lebbeyk” demeye gidiyoruz.

Unutulmasın ki; Allah`tan başka hiç yardımcıları olmayan Filistinlileri yalnız bırakanlar kaybedeceklerdir. Kudüs`ün ismini aziz etmek isteyenleri de Yüce Allah aziz edecektir. Kudüs demek Allah`ın şiarları demektir. Allah`ın şiarlarına sahiplik edenlere, Yüce Allah sahiplik etmiştir. Diyarbakır`da olacaklar ve gönlü onlarla atanlar bu şiara sahiplik etmek ve saffını belirlemek içinorada bulunacaklardır. Yüce Allah tarihte olduğu gibi onları da aziz edecektir. Ve onların eliyle Kudüs`ü azat edecektir inşallah. Kudüs`le birlikte tarihin seyrini değiştiren Salhaddin`in torunları istasyon meydanında randevulaşmışlar. Ve bir kez daha tarihin seyrini değiştirmek için Kudüs`e sahiplik edeceklerdir. Haydin tarihin seyrini değiştireceklerin arasına…