• DOLAR 32.463
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2477.714
  • ...

Bu mübarek ayın sonundayız. Bir kutlu oluşun son demlerindeyiz. Yüce Rabbimizin bize her yıl lütfettiği bir zaman diliminin son günlerindeyiz.  Fakat bu gidiş bir bütün olarak bizimle devam edecektir. Çünkü gönüllerimizde olduğu gibi tüm âleme rahmet yağdırdı. Selam olsun bu zaman diliminden istifade edenlere. Selam olsun bu fırsatı kaçırmayanlara. Ve selam olsun bu rahmet yağmurunda ıslananlara… Onlar ki her zamankinden daha fazla kalpleri merhametle dolmuştur. Onlar ki bu mübarek ayda gözyaşlarıyla gönülleri temizlenmiştir.  Onlar ki eksiliklerinin farkında olan ve bu eksiklikleri gidermek için rahmet pınarından doya doya içmişlerdir.

 Evet,  Ramazan ayı gönlümüzdeki sis perdelerini araladı. İftar saatlerindeki heyecanın, geçmişe taalluk eden hafızamızın ahiretle ilgili görme idrakini artırdı. Nereden gelip hangi yere gittiğimizi, kime dayanıp kimden yardım istediğimizi daha iyi kavradık. İçimiz ve dışımızın yansımalarını daha iyi okuyabildik. Bütün benliğimizi bu mübarek ayda tahlil etme fırsatını yakaladık. Aslında orucun açtığı pencereden iç âlemimize, iç âlemimizdeki labirentlere daha iyi bakabiliyoruz. Rotamızı daha iyi seçebiliyoruz. Bize tefekkürü ve bu tefekkürle küçük kıyametimizin ön hazırlığını yaşattı. Net, berrak ve ufkumuzu aydınlatan bir bakış açısı kazandırdı.

  Bu kazançlardan sonra bunu bir yıl boyunca muhafaza etme zamanı başlıyor. Çünkü bu mübarek zaman dilimi sona eriyor. Bir bilinçle bu aydan çıkıyoruz. Bir kalkan ve bir zırhla yola devam edeceğiz. Bu aydan çıkarken kuşandıklarımızı bir köşeye bırakmamalıyız. Sadece biz değil etrafımızdaki kişilerin mesuliyetini de kuşanmışız. Mazluma yönelen namlunun farkında olup önüne atlamalıyız. Çünkü edindiğimiz zırh, sadece nefsimiz için değil tüm dünyadaki mazlum ve mustazaflar içindir. En yakınımızdan başlayıp, düşmüşü, zulme uğramış olanı sahiplenmeliyiz. Düşmüşü kaldırmaya çalışmalıyız. Eğrilen ve bükülen sistemi düzeltmek için gayret etmeliyiz. Bu hedefler için bu mübarek ay bize dinamizm kazandırmış ve bu aydan çıkarken bu dinamizmle yola devam edeceğiz.

   Şükürler olsun ki gökten yağan rahmet sel gibi bizi de sürüklemiştir. İyilerin içinde olmak, onlarla sürüklenmek, onlarla birlikte olmak en büyük rahmettir. Sürüden ayrılmamak, Ramazan zırhını kuşananlarla beraber olmak ne güzel… Edinilen zırh ve kalkanları bir arada tutanlar ve şeytani palanlardan gelen kılıçlara karşı mukavemet etmek ne güzel. Kalkanlarımızı oruç bereketiyle güçlendirmek ne güzel… 

    Sonuç olarak; bu yılda mübarek Ramazan ayını idrak ettik ve şimdide elveda deme zamanı. Elveda derken bu bir kopuş değil bir ahitleşmenin son noktasıdır. Sonradan bu ahitleşmenin maddelerini yerine getirme zamanıdır. Fiiliyata geçirme zamanıdır. Yaşadıklarını devam ettirme ve o söze bağlı kalma zamanıdır. Bu sözün süruru içerisinde bayrama giriyoruz.  Bayramın sürur olması bu sözü yaşamanın kararlılığıdır.  Ramazan ayına elveda derken bu zırhı kuşanmanın bayramını yaşıyoruz. Şimdiden Ramazan bayramınız mübarek olsun.