• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...

Bu dünya imtihan dünyası, herkes kendi imtihanını veriyor. Rabbimiz hiç kimseye taşıyamayacağı yükü yüklemez, yüklememiştir.

Ümmetin ağır yükünü taşıyan civanların ve kahramanların hakkını teslim etmek de, sair Müslümanlar ve Ümmet efratlarının sorumluluğu olsa gerek.

Hiçbir Müslümanın diğer Müslümanın sıkıntısından bigâne kalmak gibi bir vurdumduymazlığı olamaz, olmamalıdır.

Tabi ki her hal ve ortamın kendine göre müdahale yöntemi ve usulü vardır, olmalıdır. Ancak imtihan dünyasında kimi hususları bahane addederek vurdumduymaz davranmak, büsbütün acı ve sıkıntılara lakayt kalmak, bırakın İslamî şuur ve hassasiyetle meseleyi değerlendirmeyi, şu insanlık âlemindeki genel işleyişe göre dahi hoş karşılanacak değildir.

Binbir işkence yöntemleri ve kurulan kumpaslarla hayatlarının en verimli demlerini, yani yıllarını cezaevlerinde geçiren Müslümanların bu ağır yükü bizim imtihanımız değilse şayet, kimin imtihanı olabilir?

Burada kendimizi bir noktada kandırarak işi büsbütün Amerikalılar, İsrailliler ve İngilizlerin boynuna atma kolaycılığından sıyrılalım artık.

Çeyrek asırdır Türkiye`deki cezaevlerinde kalan Müslümanların durumu, artık bizi/sizi rahatsız etmeyecek mi?

Bunların derdest edilmesinde sizin bugün illegal telakki ettiğiniz hangi yapının dahli olmadı ki?

90`lı yıllarda içeri atılan bu dindarların mağduriyetleri konusunda daha önce benzeri az görülmüş kirli bir ittifak söz konusuyken onlarla ilgili rahatlatıcı bir çözüm daha nasıl ehem işler arasına konulamıyor? Gerçekten hayret verici.

Lütfen artık kendimize gelelim. Gücünüz her şeye yetti de, 28 Şubat süreci ve devamında kimi illegal ilan edilen bilumum yapıların gadrine uğramış bir avuç Müslümanın haklarının iadesine mi yetmedi, yetmiyor?

Bütün yasadışı ilan edilmiş yapıların hışmını almış bu dindarların dertlerine eğilim göstermeyen bir yapının veya iktidarın nasıl ‘Ömer`in adaleti gibi bir adalet` iddiası veya söylemi olabilir?

Bunun bir daha anlaşılması gerekir ki, herkes kendi imtihanını veriyor. Hukuk ve adaletten uzak içerdekilerin sabırla gösterdikleri metanet biz dışardakilerin sadece yükünü ve imtihanını ağırlaştırıyor.

Onların, sevdiklerinden ve özgürlüklerinden uzak geçirdikleri her bir an, bizim görevimizi yerine getirip getirmediğimiz noktasında sorgulanması gereken bir husus olmalıdır. Çünkü onlar bizim imtihanımız. Kendimizi kandırmayalım ve artık oyalanmayalım…

Selam ve dua ile…