• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...

Bugün üç ayların başlangıcı ve Kutlu Doğum Ayı`nın arifesi. Gerçi Peygamber Sevdalılarına göre bu mübarek mevsim çoktan başladı; çünkü salavat ve tekbirler eşliğinde ilk programlar yapıldı bile.

Bizi bir arada buluşturacak, hiçbir siyasi atmosfer ve havanın teneffüs edilmediği ‘tek etkinlik` diyebileceğimiz Kutlu Doğum Programlarına bu yıl ki ihtiyacımız çok daha fazla.

Malumunuz Nisan ortasında yapılacak referandum dolayısıyla ‘Evet` ve ‘Hayır`ın karşılıklı atışmaları her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor.

Seçimi sandıkta yapmak ve oradan sonuç almak gibi bir alışkanlığımız maalesef pek bulunmuyor. Referandumu usulüne göre yapmanın zor göründüğü bir ortamda, genel manada siyasi yapılanmanın tırmandıracağı tansiyonu bu etkinlikler vesilesiyle düşürebiliriz.

Rabbimiz`in elçisine salat ve selam getirerek, aramızdaki kini, hasedi, öfkeyi ve saldırganlığı bertaraf etmeye vesile olabilecek umuduyla ‘kutlu doğum daveti`ne icabet etmenin özellikle bu yıl ayrı bir mana ve anlamı olacaktır.  

Referandum öncesi aşırı ve uç duygularımızı frenleyecek, referandum sonrası da sonuç ne olursa olsun bizi karşıt görüşlüye karşı sabır atmosferine sokacak, dünyanın sonu olmadığına bizi ikna edecek ve bütün marazları bizlere unutturacak o kutlu atmosfere hep beraber dâhil olmanın gayreti içerisinde olacağız.

Yüce Allah`ın Önderimiz(s.a.v) üzerinden gönderdiği mesajlara kulak vermek hakikaten bizi disipline edecek; sokak ve caddelerdeki bütünlüğümüz, dünya âleme, kaos simsarlarının ‘boşuna bir uğraş` içerisinde olduklarının göstergesi olacaktır. Kendi içimizde bütünleşip birleşmenin dünya müstebitlerine vereceği mesajlar çok açık olacaktır.

Türk`ün, Kürd`ün, Arap`ın, Fars`ın gücünü birleştirecek bu etkinlikler hepimizce destek görmeli. Bahar iklimi, manevi atmosferle tam bir huzur ve saadete kaynaklık etmeli.

‘Bahar`larımıza kan bulaştıranlar, meydanlardan yükselen tekbir ve salavatlarla bu sefer hüsrana uğramalı; söndürmeye çalıştıkları kandillerin şualarından kaçınmanın mümkün olamayacağı bu kez iyicene fehm ettirilmeli.

Üç aylar ve kutlu iklim; dua edelim ki gereksiz birçok olumsuzluğun önüne geçsin; kendi emelleri doğrultusunda hiçbir mukaddesat ve sınır tanımayan kötü niyetlilerin aksiyon girişimlerini de akim bıraksın.

Sonuç olarak; bu mübarek ay ve günlerde sadece ‘Evet` veya sadece ‘Hayır` diyenleri/diyecek olanları değil; herkesi, Kutlu Doğum etkinliklerine katılım göstermeye davet etmek suretiyle bir kez daha O`na ve O`nun gönderdiği Resul`ünün siretine ihtiyaç duyduğumuzun altını çizelim.

Yeri gelince nedeyse herkesin/hepimiz üzerinde ittifak ettiği değerlerimiz etrafında kenetlendiğimizin bir işareti olsun, kutlu doğum etkinlikleri…

Bu vesileyle üç ayların(m)ız ve kutlu doğum mevsimin(m)iz hayırlara vesile olsun inşaallah diyelim…

Selam ve dua ile…