• DOLAR 32.553
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2436.963
  • ...

Evet… Basın yayın alanıyla alakalı yeni bir dönemin başındayız. 2008`in Nisan ayından bu yana haftalık olarak değerli okuyucuların teveccühüne mazhar olmuş doğruhaber gazetemiz artık siz duyarlı okurlarımızın talebiyle günlük oluyor. Türkiye`de veya dünyada her zaman basın yayının icra ettiği iki fonksiyon olmuştur: Yapıcılık veya yıkıcılık. Basın yayının her daim böylesi görevleri olmuştur. İcracı basının gücü nispetinde, toplumların istek ve talepleri de şekil almıştır.

Yapıcı basının gücü nispetinde halkların tercihleri fıtrat eksenli gelişirken, yıkıcı basının hegemonyası dönemlerinde de ahlaksızlık, fitne ve ifsat yüklü gündemlerle nesillerin canına okunmuştur.

İslam dünyasının basın yayın kıymetini derk eylemeleri gerçekten geç olmuştur. İslami ajans, gazete ve basın yayının dünyadaki etki(sizlik)lerinden bunu hemen anlayabiliriz.

Bugün Türkiye`de İslami hassasiyetli gazetelerin tümü, tiraj olarak diğer cenahtan bir gazete sayısı kadar değilse, Müslümanların iyice bir muhasebe yapmalarını icap ettiriyor.

Hayatımızın her yanına sirayet eden basın yayından bigâne davranmamız artık düşünülemez. Basın yayının gücünden ve etkisinden istifade etmek herkesten önce Müslüman halkın hakkıdır. Davet ve tebliğ alanında çağımızın vazgeçilmezi saydığımız bu araçlardan istifade etmek vucubiyet arz etmektedir.

Nezih davamızı kıtalar ötesine taşıma adına dahi olsa bizim bu araçlara sarılmamızdan daha mantıklı bir durum olamaz.

Müslümanların mazlumiyet ve mahrumiyetini duyurmak ve aynı bedenin azaları olan diğer müminleri bu konuda duyarlı hale getirmek için basın yayından daha hızlı bir aracın olduğu vaki değildir.

Bütün bunların yanında iletişim, bilgi ve teknoloji çağında Müslümanların bunlardan istifade etmeden bir ilerleme kat etmeleri düşünülemez. Bütün bu araçlardan istifade etmek suretiyle hakkı, iyiliği ve güzelliği ayakta tutmak, kötülüklerden sakındırmak bizler için bir görev olsa gerek.

Yazılı basın cihetiyle gazete hala büyük etkiye sahip. Yazılı basının dönemi bitti diyenler bu alanı terk ettikleri gibi etkilerini de kaybettikleri bir gerçek. Onun için kim ne derse desin yazılı basın, manşetleriyle gündeme damgasını vuran yayın organı olması hasebiyle hala en önde.

Her gün söyleyecek sözü olan bir camianın artık kaybedecek zamanı yoktu ve hayırlısıyla bu adımın atılması kararı alındı. Artık haftalık değil her gün doğruhaber`imiz olacak ve Allah`ın izniyle doğru haber gazetemiz tirajıyla da hak ettiği konuma gelecektir. 

Gazetemizin elbette ki kendine özgü mutedil bir çizgisi olacak. İsminden söz ettirsin diye yalan ve uyduruk haber yapmayacaktır. Gündem olsun diye kimsenin kişilik haklarına saldırmayacaktır. Birilerine dönük kaçınılmaz meselemiz(sorunumuz) nedeniyle haksız, hukuksuz ve adaletsiz yollara tevessül edilmeyecektir.

1 Kasım itibariyle günlük olacak bu gazetenin asıl kontrolörleri de tabi ki siz değerli okurlarımız olacaksınız. Gazeteyi takip etmek suretiyle bütün öneri ve uyarılarınızı iletişim araçları üzerinden iletmeniz ilgili arkadaşlarımızı memnun edecektir. Gazeteye desteği de ayrıca konuşmaya gerek yok. Onu tamamen size bırakıyoruz… İnşaallah mahcup etmeyeceksiniz…

Rabbim bizleri, bu yeni adım ve yeni yolda da hakkı hak bilip tabi olanlardan, batılı da batıl bilip sakınanlardan eylesin. Âmin!

Selam ve dua ile…