• DOLAR 32.572
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2436.376
  • ...

Siyaset sahnesine 2012’nin Aralık ayında adım atan HÜDA PAR’ın, Haziran ayının 2’sinde 4.Olağan Büyük Kongresi var.

Kurucu Başkan Mehmet Hüseyin Yılmaz’ın ardından geçen süreçte kimi gereklilikler sonucu partinin genel başkanları değişti. Şu an Avukat İshak Sağlam’ın başkanlığını yürüttüğü partinin -şu değişim çağında- özellikle değişmeyeni hep ilkeleri olmuştur.

Adalet ve insan haklarına vurgusuyla her ortamda üzerine düşeni yapmaya çalışan bu siyasi hareketin, tarafgirlik ve hodbinlikten uzak tutumu, hep takdire şayan olmuştur.

Din, can, mal, akıl ve nesil emniyetinin güvenceye alınmasını önceleyen HÜDA PAR’ın siyasetine gerçekten İHTİYAÇ VAR!

Adalet ve istihdamda haksızlık ve kayırmanın sıradanlaştığı bir zaman ve zeminde, ‘Önce İnsan Öncelik Adalet’ diyen HÜDA PAR’a sahiden İHTİYAÇ VAR!

Karanlık kişiliklerin iddialarıyla siyasete ve dolayısıyla ülkeye dizayn verilmeye çalışıldığı bir ortamda cidden HÜDA PAR’a İHTİYAÇ VAR!

Şimdilik konuşulanların büyük ölçüde iddiadan öteye geçemediği kabul edilse bile, kimi siyasi kimliklerin zaman zaman mafyavari yapılarla yollarının kesiştiği inkar edilemez bir gerçek.  ‘Herkes gücünü haktan ve hakikatten almalıdır, hak sahibi sultandır’ anlayışıyla hareket eden HÜDA PAR’a özellikle bugün İHTİYAÇ VAR!

‘Hiç kimse işlemediği suçlar üzerinden yeni ihdas yollarıyla cezalandırılmamalı; ama aynı zamanda hiç kimse siyasi veya kendince ‘üstün’ farklı kimlikler sahibi diye kendinde ‘her şeyi yapabilirim’ hakkını veya imtiyazını görmemeli’ diyen HÜDA PAR’ın Hür Kadroları’na çok çok İHTİYAÇ VAR!

Büyük kongre partinin yeni yönetimini şekillendirecek tabii ki. Bu konuda epey yorum ve tahminler var. ‘Özellikle Başkanlık durumu ne olacak?’ diye büyük bir merak söz konusu. İshak Başkanla devam mı, yoksa hizmet yarışında yeni bir değişiklikle farklı bir Başkanla yola revan mı? diye!

Bu konuda şimdilik net bir şey söylemek güç, ancak malumunuz dava partilerinde öncelenen davadır. Liderinden, yöneticisine, üyesine kadar herkesin üzerinde titrediği tek şey, hizmet aşkıyla etrafında kenetlendikleri ulvi değerlerin kendisidir.

Hür Dava’nın Hür Neferleri’nın bugüne kadar ki bayrak değişiminde sergiledikleri fotoğraf, bize her şeyi anlatıyor aslında. Onun için sonuç her ne olursa olsun asıl altını çizdiğimiz, HÜDA PAR’ın Hür Neferleri’ne İHTİYAÇ VAR, vurgusudur!

Sürpriz olur mu? diye gelen mesajları görünce, ‘Herkesin kendi düşündüğünün dışında farklı bir sonuç gelişirse, onlar için SÜRPRİZ, diğer farklı düşünenler için BEKLEDİKLERİ olmuş olacaktır, diyorum. Sanırım kongreyi merakla beklemekten başka çare yok sanki:)

Hür Adayların meziyetleri çoktur elhamdülillah. İhlasıyla, takvasıyla, hassasiyetiyle, karizmasıyla her birinin kendine göre güzellikleri vardır. İshak Başkan veya başka bir Başkan... Kongrenin kararı her ne olursa 'Allah utandırmasın’  duasıyla destek çıkacağız inşaallah!

Allah Teala’nın rızasını, değerli halkımızın takdirini gaye edinen HÜR DAVA’nın bugüne kadar kat ettiği mesafe, bu kongreyle perçinleşerek daha ileri safhalara terakki eyleyecektir inşaallah.

Büyük kongreden çıkacak sonuç, gayet doğal olarak delegelerin tercihi neticesinde kamuoyunun da kabulü olacaktır. 

Allah Teala utandırmasın; yolunuzu, yolumuzu açık eylesin! Ülkenin, insanlığın ihtiyacı olan bu mefkureyi serfiraz kılsın!

Kongrede sonuç her ne olursa olsun, bir kez daha ifade edeyim ki, bu asil kadroya İHTİYAÇ VAR! Yolu açılmalı, destek bulmalı!

Selam ve dua ile.