• DOLAR 32.562
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2491.739
  • ...

İnna lillah ve inna ileyhi raciun.

Yeni Zelanda’da gerçekleştirilen alçakça ve barbarca terör saldırısı hepimizi derinden sarstı, üzdü, kahretti.

Bu kadar canice bir katliamı yazmak elbette ki kolay değildir. Batı’daki İslam karşıtlığının vardığı boyutu gözler önüne sermesi açısından açık ve bariz bir göstergedir bu katliam.

Bu terör saldırısının arkasındaki güçleri, aslında verilecek tepkiden anlamak mümkün olacaktır.  Charlie Hebdo için dünyayı bir araya getirerek olayın üzerine üzerine yürüyenlerin bu alçakça katliam karşısındaki tavırları, onların hangi tarafta olduklarının açık göstergesi olacaktır. Cılız tepkilerin hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur, olmayacaktır.

Vatandaşlarına yapılanları birilerin üzerine yığarak ülkeleri işgal eden despotların bu insanlık dışı katliam karşısında üç maymunu oynayacakları muhakkaktır. Ancak olup bitenlerin İslam dünyasını yeni bir diriliş ve silkinişe götürmesi gerekmektedir.      

Bir Kudüs’te, bir Ramallah’ta, bir el-Halil’de, bir Beyt Hanun’da dinlerini tahrif etmiş zalimlerin giriştiği katliamların benzeri, dün Yeni Zelanda’da şirke bulaşmış, batıl ideolojiye saplanmış diğer güruh tarafından işlendi. Aynen Susa’larda ve daha başka birçok yerlerde diğer sapıtmış hoyratlar tarafından işlenen katliamlar gibi, bu katliam da İslam ümmetinin içine düştüğü içler acısı durumunu gözler önüne sermektedir.

Kanada’daki cami saldırısında olduğu gibi Yeni Zelanda’daki katilin, Cami yarenlerine sıktığı her bir kurşunun İslam Ümmetinin bağrına saplandığının farkındalığı içerisinde artık toplanmanın, bir araya gelmenin, ses vermenin, tepki oluşturmanın zamanı gelmiştir.

Irak’ta, Suriye’de, Yemen’de, Filistin’de ölüm yağdıran haydutların camilere dadanmalarının önünü almak için dünya ayağa kalkmalı, yoksa hiç kimse huzur yüzü göremeyecektir. Aynı gezegende yaşayan bir kısım yaratıkların başkalarına karşı besledikleri hoşgörüsüzlük, hayat/yaşam tanımazlık elbet bir gün kendilerini de vuracaktır.

Rabbimiz; “Allah`ın mescitleri içinde, Allah`ın isminin anılmasını men eden ve o mescitlerin harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır? İşte o zalimler yok mu, onların bu mescitlere korka korka girmekten başka hakları yoktur. Bunları yapan o zalimlere, dünyada büyük bir felaket ve mahrumiyet, ahirette de büyük bir azap vardır.” (Bakara 114) buyuruyor.

Mescitlerimize dadanarak canlı yayınlarla katledildiğimiz günlerin artık geride kalması gerekir. Zalimlerin korkulu rüyası büyük felaketle karşılaşacakları günlerin yakın olmasını dilerken, saldırılarda şehid olan tüm Müslümanlara rahmet olsun diyorum. Zalimler bir gün nasıl devrildiklerini göreceklerdir inşaAllah.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam Bey’in ifade ettiği gibi diyoruz ki; “Tarih boyunca İslam ve Müslümanlara düşmanlıktan hiç kimse fayda görmemiştir, bugün de görmeyecektir.”

Dileğimiz işletilen bu düşmanlık ve barbarlığın bir an önce son bulmasıdır.

Selam ile…