• DOLAR 32.589
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2412.379
  • ...
SON DAKİKA

Her hayrın başıdır Bismillah... Yani O`nun adı... Onsuz hiç bir işin bereketi, hiç bir çalışmanın kalıcı semeresi yoktur. O`nunla başlar... O`nunla hayır, bereket ve ihsan umarız. Kâinatı, onu yaratan ve düzen verenin adıyla toparlamaya çalışmak kadar normal bir şey olamaz. Hayat da memat da O`nun iradesi ve O`nun izniyledir...

Siyasi, kültürel, ekonomik ve sosyal konuların hepsinde O olmalı... Her ne olursa olsun

O`nun adıyla başlar, O`nun ezeli ve ebedi olan varlığıyla ünsiyet duyarız, huzur buluruz.

Bir siyasetçinin, bir üniversite hocasının, bir medrese seydasının, bir çiftçinin, bir ev hanımının, bir tüccarın veya bir bakkalın O`na duydukları ihtiyaçta ayırım yoktur. Herkes O`na muhtaç, herkes O`na müştaktır. O`ndan müstağni olan yoktur.

Mekânın sahibi, ma`mur olanın banisi O`dur; imkânsızı mümkün kılan, bütün imkânların sahibi O`dur; zamanı çeviren, deveran ettiren, ancak değerlendirmeyi de fehmettiren O`dur.

İşlerimizde dakik olmayı, çalışmalarımızda samimi davranmayı, muamelemizde dürüst hareket etmeyi, bakışlarımızda feraset ehli olmayı, mü`minlere kardeş, zalimlere karşı hikmet düsturuyla dik durmayı emreden O`dur. 

Keyfe kâfi gelecek kadar hür olmayı bahşeden, sırat`el müstakimden ayırmayacak kadar sahiplik eden, derde deva, hastaya şifa, me`yuse ümit veren O`dur.

O`nun rızası gözetilerek yapılan hiç bir müspet işte fark yoktur. O`nun için olduktan sonra O`nun adıyla en iyisini yapmak, en güzelini oluşturmak yitik hakkımızdır.

O`nun yolunda olduktan sonra maddi ve görünen getiriye fazla odaklanmak, çabanın semeresine aşırı bağlanmak, asıl olandan araç olana ram olma riskini taşıdığından, bu anlayış bizce merduttur.

O`nun için çalışır, O`ndan yardım beklerken, masivadan berice O`na dayanmak gerek.

Kınayıcılardan ürkmeden, kinayecilerden çekinmeden kendi davandan taraf, gerisinden bertaraf olmak gerek...

Şeytandan, şeytanlaşmışlardan, nefsin su-i emmaresinden, çağın putlaştırılan emtaından, iyiliği koruma adına kötüye rağbet stratejisinden fersah durmak için O`na muhtacız.

Yeni başladığımız hayırlı her çalışmanın hakkını vermek kaydıyla, O`nu yanımızda bulacağımızdan endişe duymayız... O`nun adıyla, O`nun için çalışıyor olduktan sonra gerisi laf-ı güzaftır...

Yeni çalışmalarımız, işlerimiz, uğraşımız hayırlı olsun, uğurlu olsun, bereketli olsun!

Silm ve selam ile...