• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...

Özellikle simgesel sünnetlere sıkıca bağlı Kürtlerin geneli için bırakın Solu desteklemek, çocuğunun sol elle yemek yemesi bile bir aile faciası gibiydi.

Çocuk, sol elle yemek yediğinde Kürt aile onu uyarır, ona baskı yapar, sonuç almazsa onu hocanın yanına götürür, nasihat ettirir, üzerine okutur, ne ederse eder ama bu hâlin sürmesine müsaade etmezdi.

Ne yazık ki 1960’lardan sonra sol, Kürtlerin kurtarıcısı diye gösterildi. Sorun yaşayan her Kürd’ün yüzü “şiddetle” sola çevrildi. Kürd’ün tiksindiği ve kötülüğün simgesi olarak gördüğü sol bir anda, Kürd’ün kurtarıcısı ediverildi ki bu, Batı’nın iktidar çağının en hazin ve en tutarsız vakalarından biridir. Bu, öylesine bir çelişki ki adeta, Batı’nın “Her istediğimi yaparım”, “Çağın ilahı benim” iddiasının simgesel bir karşılığıdır.

Kürt ve “kurtuluşun simgesi adına” Sol… 1960’lara kadar, kimi zalim ağalar dışında asla birlikte barınmaz bir ikiliydi.

O yıllarda uluslar arası bir yapı, Sola Kürtleri sözde kurtarma vazifesi yükledi.

Hani derler ya “sittin sene geçse” diye… İşte neredeyse sittin sene geçti, altmış yıl doldu Sol, bir türlü Kürtleri kurtarmadı, şimdi Kürtler solu kurtarsın diyorlar.

Kürtler, eğer bu garip oyuna karşı altmış yıl daha varlıklarını koruyabilseler, Batılılaşma çağından bu yana acılarına ne kadar ağlamışlarsa arkalarına dönüp bu tutarsızlıklarına o kadar güleceklerdir.

Akıl kârı mı hiç? Altmış yıl seni kurtaracağım diyen Solun her iddiası fos çıksın, her vaadi yalan olsun, sonra Sol, bunun bedelini ödemek yerine Kürd’e bir de “Gel, beni kurtar!” desin ve Kürd’ün omzunda stratejik hedeflerine ulaşsın, iktidara yaklaşsın… Bu, Kürt aklıyla alay etmek değil de nedir?

CHP, 1950’den önce Kürtlere yönelik ne yaptı, 1960’tan sonra Kürtlere hangi hakları verdi?

1970’lerde Kürtlerin mühim bir kısmı Bülent Ecevit’in CHP’sine oy verdi. Bülent Ecevit, buna karşılık Kürtler için ne yaptı? Olmadı, Kürtler, Erdal İnönü’nün SHP’sine yöneldi? Baba İnönü ne yapmıştı, oğul İnönü ne yaptı?

Bugün haydi Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’sine diyorlar… Hangi güvenceyle ve niçin?
Ya HDP diyeceksiniz… Sol, bir kötülüktür, insanlığın menfi bir hâlidir. Solda ne kadar aşırı gidilirse kötülükte o kadar aşırı gidilir.

HDP’nin CHP karşısındaki hâli de Solun daha aşırı hâlinden başka nedir?

Elinizi vicdanınıza koyun! Bugün kadar HDP, memlekete ne iyilik getirdi? Kimin yarasına merhem oldu?

Şu HDP’li acı çekmedi mi, denecek… İşte bütün mesele de bu… Acıyı bizim için iyiliğin ölçüsü yapmak… Hangi sebeple olursa olsun acıyı kutsamak… 

Bu Kürtlüğün canına okumaktır, onu Batınîleştirerek katletmek, Alevileştirerek denklem dışında bırakmaktır.

İyilikler yolunda acı mukaddestir; kötülük yolundaki acı ise kötülüğü katlamaktan öte bir şey değildir.