• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...

Dahilî ve haricî şer güçlerin, hainlerin ve münafıkların komplosu; Mısırın cahil ve çapulcu takımının katkılarıyla Mısır Azizi Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye karşı bir darbe yapıldı. İlk olarak şunu belirtmek isterim ki, söylemlerimizde asla “eski cumhurbaşkanı Mursi” ifadesini kullanmamalı, bunu içimizden bile geçirmemeliyiz. Çünkü o hala Mısırın Azizi ve cumhurbaşkanıdır. Bizim için bunun böyle olması gerekir.


Cumhurbaşkanına karşı yapılan tertibin arkasında bölgesel ve küresel şer güçler ve onların işbirlikçileri yer aldı.
Abd, İsrail ve Avrupa bayram yapıyor.
Suud şefleri, birleşik arap emirlikleri kabile şefleri bunu alkışlıyor.
Esed canisi “bu, siyasal İslam`ın iflasıdır diyerek” zil takıp oynuyor.
Türkiye`de taksimden umduğunu bulamayanlar tahrir ile acayip moral buluyor.


Bütün bunlar bize şunu gösteriyor ki en sağlıklı, en sağlam, en değerli İslami hareket metodu, Türkiye ile Mısır Müslümanlarının hareket metodudur. El-Benna-Mursi hattıdır. İnşallah bu hat, tarih boyunca yaptığı gibi doğudan ve batıdan Ümmete yönelen saldırı ve tehditleri yine bertaraf edecek, İslam düşmanlarını kahr u perişan edecektir. İhvana ve Türkiye Müslümanlarına karşı yapılan bu küresel linç girişiminin sebebi budur. Tahrir-Taksim hattının bu iki ülkede olması tesadüf değildir.


Bu vesileyle Mısıra dair bazı mülahazaları da değerli okuyucularımızla paylaşmak istiyorum.
Kur`an-ı Kerim`de iki yerde Mısır`ın ismi geçiyor. Bunlar, “Mısır`a Allah`ın izniyle güven içinde girin” ve “Mısır`a inin orada size istedikleriniz vardır.” ayetleridir.
Mısırlılar birinci ayetle gurur duyuyor ama bir şeyi unutuyorlar. Mısır`ın güvenli bir yer olması azizlerin tahtta olmasına bağlıdır. Çünkü Yusuf (as) yönetimde söz sahibi oldu. Anne babasını tahta çıkardı. Sonra “Allah`ın izniyle Mısır`a güven içinde girin” dedi. Demek ki buranın emin bir yer olması zelillerin değil, azizlerin tahtta olması koşuluna bağlıdır. Aksi takdirde Mısır`da güvenden söz edilemez. Mısır emin bir yer olamaz.


Tih çölünde terbiye edilen beni İsrail; Soğan, sarımsak, ot v.s isteyince Allah (cc) onlara, “Mısıra inin orada istedikleriniz vardır” buyurdu. Burada “Mısır`a inin” emri çok dikkat çekicidir. Demek ki Mısır esasen düşük bir yerdir. Çünkü inmek, ancak yukarıdan aşağıya doğru yapılabilen bir harekettir. Evet Mısır Nil deltasında ot, soğan, salatalık ve sarımsak diyarıdır. Hatta bir öğrencimiz, günün belli vakitlerinde soğan ve sarımsak kokusunun sokaklara kadar taştığını, öyle ki pencereleri kapatmak zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Eğer Müslüman idarecilere karşı küfrün oyununa gelmeye devam ederse Mısır halkı büyük acılar yaşamaya devam eder. İstedikleri kadar “Mısır dünyanın merkezidir” “Büyük Mısır” falan desinler bunlar hepsi hikâyedir.


Ayette de buyrulduğu üzere Mısır, israillilerin soğan, sarımsak ve salatalık ihtiyacını karşılamaya aday bir yerdir. Azizlerini tahta oturtmadan Mısır güvenli ve bereketli bir yer olamaz. Azizlerine sahip çıkmadan, zelilleri, firavunları alaşağı etmeden Mısır ancak israillilerin soğan ve salatalık bahçesi olabilir. Hiçbir değer üretemez. Sadece kendi kendini şişirerek teselli bulur.
Mısır halkının bir kısmının Müslüman yöneticilere karşı bu denli büyük komploya alet olması anlaşılamaz bir durumdur. Türkiye`de laiklerin başı genelde açıktır. Ama Mısırda laiklerin de başı kapalıdır. Konuşmalarına Besmeleyle başlıyorlar. Bu da Mısırda münafıklığın daha tehlikeli bir hal almasına sebep oluyor.


Mısır halkının bir kısmının oyuna gelerek cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye karşı gelmesi kendilerine çok pahalıya mal olacaktır. Böyle giderse Mısır güvenli bir yer olmaktan çıkacak, Mısır siyonistlerin ot ve salatalık ihtiyacının karşılandığı bir yer haline gelecektir. Aşağı gördükleri bir yer olarak Mısır, Siyonistlerin her zaman kontrol altında tutabildikleri, zorlanmadan, yorulmadan gidip gelebilecekleri bir yer olacaktır.

Biz inşallah Mısırın kendi azizlerine sahip çıkacağına, onları tahta oturtacağına ve böylece Ümmet içindeki aziz yerini alacağına inanıyoruz.
Küfre helvadan putlarını yediren, dünya şer güçlerinin oyununu bozan, münafıkların ipliğini ortaya seren Mısır İhvanı Müslimin cemaatine, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye selam olsun.