• DOLAR 32.515
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2447.354
  • ...

Yalan, bilerek yanlış söylemek ve yanlış yönlendirmede bulunmaktır.

Kezzap, nitrik asitin diğer adıdır. Bileşiminde oksijen, hidrojen ve azot bulunan kuvvetli bir asittir.

Ve ilginçtir hem çok yalancı kimseye hem de nitrik asit’e “KEZZAP” adı verilir.

Oksijen, yanma işlemlerinin çoğunda önemli rol oynar.

Hidrojen, renksiz, kokusuz, tatsız, yanıcı ve en hafif gazdır.

Azot, süper soğutma özelliğine sahiptir.

Bu noktada ilginç bir şekilde nitrik asit olan kezzap ile yalan arasında bir bağlantı vardır.

Onların durumu, bir ateş yakanın durumu gibidir. Ateş çevrelerini aydınlatır aydınlatmaz Allah onların nurlarını giderdi ve onları karanlıklar içinde bıraktı, artık görmezler”(Bakara:17) işte bunlar yalancı kimselerdir. Yalanlarını kezzap gibi kullandılar. Ama ateşleri de kezzap oldu, yalancı oldu.

Kezzapta-nitrik asitte, üç bileşen vardır, oksijen, hidrojen ve azot. Baktığımızda bu üç element yalanın da bileşeni oluyor. Ustaca hazırlanmış bir yalanda bu elementlerin etkisine benzer sonuçlar görüyoruz.

Yalanın oksijen etkisi

Yalan ve dezenformasyon bazıları için oksijen gibi hayati bir öneme sahiptir. Yalan söylemezlerse nefes alamazlar. Yakıcı ve büyüleyici bir etki oluşturamazlar. Bunun için hava gibi yalan söylerler. Yalanı hava olarak kullanırlar.

Yalanın hidrojen etkisi

Hidrojen enerji kaynağıdır. Yalan bazıları için adeta enerji kaynağıdır. Çünkü onlar mekaniktir. Ruhsuzdurlar. Bu nedenle yalan söylemezlerse enerjisiz kalırlar.

Hidrojen, renksiz, kokusuz, tatsız, yanıcı, hafif gazdır. Bu şekilde söyledikleri yalanların da renksiz, kokusuz, tatsız olmasını sağlıyorlar. Yalanın kokusu, tadı, rengi kötü olduğu için hidrojen etkisiyle bunu yok etmeye çalışıyorlar. Sonrasında yalanın kokusu ortaya çıksa da bir şey olmaz. Önemli olan o anda ortaya çıkmamasıdır.

Yalanın azot etkisi

Bir süreye kadar yalanlarının kokusu çıkmasın diye soğutucu mahiyetinde kezzabın diğer bileşeni olan azotu kullanıyorlar. En azından bir süreye kadar yalanın kokusunun ortaya çıkmasına, renginin ve tadının anlaşılmasına engel olmaya çalışıyorlar.

Kezzap, namı diğer Nitrik asit, Dinamit ve TNT gibi patlayıcı maddelerde de kullanılır. Gerçekten bu yalancıların ürettikleri yalanların etkisi “TNT” gibi tahrip edici bir güce sahiptir. Düştüğü yerde, toplum ve ülke zemininde büyük tahribata yol açar.

Kezzap, insan vücudu ile temas ettiğinde tende derin yaralar açar. Ustaca hazırlanmış olan bu yalanlar da insanın kalbinde, zihninde, belleğinde böyle derin yaralar açar. Takıntılara, yanlış anlamalara sebep olurlar. Bunları tedavi etmek de uzun ve meşakkatli bir süreç gerektirir. Hatta tedavi olsa bile uzun süre izi kalmaya devam eder.

Kezzap, insanın suratına temas ettiğinde yüzü çok dramatik bir şekilde bozar. Bu yalanlar da böyledir. İnsanın gerçek yüzünde, suratında, şekil ve şemailinde kötü izler bırakır. Ama neticede kezzabın bu etkisi sahiplerine de döner. Onların yüzlerini karartır. Dişlerini sırıtacak şekilde gerçek yüzlerini ortaya çıkarır.(Bkz, Müminün:104)

Kezzaba-yalana ve bileşenlerine karşı en sağlıklı mücadele onun bileşenlerinin zıt yönde kullanılmasıdır.

Hakikat, doğru bilgi, gerçek bir oksijendir. Hayat verir, nefes verir. Ve hakikatin aşkı insanı yakmaz; ama yakıcı bir haz ve lezzet verir.

Hakikat, hikmet, hidrojen gibi sonsuz bir enerji kaynağıdır. Yükte hafiftir ama büyük bir değerdir. Yandıkça insanı ve etrafını hem ısıtır hem de ışıtır.

Hakikatin kötü kokusu yoktur ki bastırmak için soğutulmaya ihtiyaç duysun; ama hakikatin insanın içini soğutan, ferahlatan bir etkisi vardır.

Ve hakikatin bileşenleri kimsenin yüzünde kötü iz yapmaz, karartmaz. Aksine insanı mutlu eder. Yüzlerini parlatır ve ışıtır.