Modern hayatın getirdiği hareketsiz yaşam birçok hastalığı da tetikliyor. Doğal besinlerden uzaklaşmak kilo aldırır, beraberinde bağışıklık sisteminin zayıflatır ve birçok hastalığa zemin hazırlar. Işte vücudumuzdaki yağ yakmanın pratik ve en etkili yolları..
Insan vücudu belli bir kapasitenin üzerinde yağ depolamaya yatkındır. Bunun doğrultusunda alınan kalorinin fazlası yağ olarak vücutta depolanır. Günümüz dünyasında sağlıksız beslenme ile beraber alınan kaloriler obeziteyi yaygınlaştırır. Obezite sıklığının görüldüğü bölgelerde halkın sağlıklı taze sebze ve meyve tüketiminden endüstriyel işlenmiş gıdaların yoğun tüketimine geçişi ile başta diyabet ve obezite yaygınlığı dikkat çekmektedir.
Alınan sağlıksız ve işlenmiş gıdalar obeziteyi ilerletir ve gut hastalığını tetikler. Bol miktarda rafine şeker ve fruktoz tüketimi ve alkol kullanımı gut hastalığının artmasına yol açan önemli etkenlerdir. Bunlar dünyada hızla yaygınlaşan diğer sağlık sorunları arasında girmektedir.
Bireyin beslenme tarzı konserve ve hazır gıdalar işlenmiş etler gibi bol yağlı kalorili besinler öte yandan şekerli gazlı veya gazsız içecekler kızartmalar çok sayıda katkı maddesi içeren fost food ürünleri, pirinç ve beyaz ekmek kullanımları obeziteyi kaçınılmaz hale getirir.
Modern yaşamda Endüstriyel gelişmelerle beraber beslenme biçiminde istenmeyerek de olsa doğal ürünlerden uzaklaşmayla insülin direnci artmakta bu da lipogenez yani vücudun yağ yapma ve tutma hızının yükselmesine neden olmaktadır.
Yağ yakmanın önemli kuralı ise düzenli, uzun süren yürüyüşler, iyi uyku ve gece 12 saat aç kalmak vücut sağlığını korumanın ve yağ yakmanın etkili yöntemi.
Vücudumuzun yapısını oluşturan kas ve kemik sistemi doğrudan protein içeren besinlerle vücut hücre sistemini onarır, Bu nedenle Her gün düzenli olarak proteinden zengin besinler tüketmemiz gerekir. Balık yumurta süt ürünleri ve koyu yeşil yapraklı sebzeler yağ depolarını eritmek isteyenlerin bu besinleri beslenmelerinde kesinlikle çıkarmamaları gerekir.
Beyne Doyma Hissi Veren O Gıdalar
Proteinleri günlük öğünlerde ihtiyaca göre düzenli olarak bölerek tüketmek vücut sağlığını pozitif nitrojen dengesinde kalmasını sağlar. Proteinlerin sindirimi karbonhidrat veya yağlara oranla daha fazla enerji harcatır böylece vücudun mevcut enerji harcama sağlar ve yağ yakma modu devam eder.
Yağsız tavuk, hindi, balık eti, kırmızı et, süt ürünleri ve yumurta sindirim sistemi tarafından salgılanan kolesistokinin adı doygunluk hormonu aktive eder. Bununla beraber mevcut hormon kan dolaşımına geçerek, beyindeki hipotalamusa midenin doyduğunu hızlıca bildirir.