Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava etkisini sürdürecek. Birçok bölgede yağmur ve sağanak beklenirken, Doğu bölgelerinde çığ tehlikesi devam ediyor.

Marmara Bölgesi’nde aralıklı sağanak yağışların etkili olması öngörülürken, İstanbul’da sabah saatlerinde hafif yağmur bekleniyor. Kıyı Ege ve Manisa çevrelerinde de gün boyunca aralıklarla sağanak geçişleri görülecek. Batı Karadeniz’de ise yağmurun gün boyu etkili olması tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi’nde Antalya ve Hatay çevreleri ile Mersin’in iç kesimlerinde öğle saatlerinden itibaren sağanak yağış bekleniyor. İç Anadolu’da ise Ankara ve Çankırı çevrelerinde günün ilerleyen saatlerinde yağış geçişleri görülecek.

Hava sıcaklıklarının yurdun güney, iç ve batı kesimlerinde 4 ila 6 derece artacağı tahmin edilirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Öte yandan Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi sürüyor. Yetkililer, bu bölgelerde yaşayan vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Rüzgarın ise genel olarak güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Muhabir: Muhammed Mahsum Tuna