Çeşitli ülkelerin yer aldığı bu sıralamada Türkiye mutfağı rakiplerine fark attı! Anadolu'nun eşsiz lezzetleri listenin üst sıralarını domine etti. İşte ayrıntılar...
Kuzu eti, geçmişten günümüze sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmasıyla öne çıkıyor. Enfes aroması, yumuşak dokusu ve çok yönlü pişirme teknikleriyle kuzu, her mutfakta farklı tatlara dönüşmesiyle adeta mest eder. TasteAtlas, dünya mutfaklarındaki kuzu yemeklerini detaylı bir şekilde inceleyerek 'Dünyanın En İyi 100 Kuzu Yemeği' listesini yayımladı. Listenin ilk 10'unu Anadolu'nun o enfes lezzetleri sarmaladı...
10. Adana kebap - ADANA, TÜRKİYE
9. Döner kebap - BURSA, TÜRKİYE
8. Kuzu şiş - TÜRKİYE
7. İskender kebap - BURSA, TÜRKİYE
6. Hünkar beğendi - İSTANBUL, TÜRKİYE
5. Antikristo - GİRİT, YUNANİSTAN
4. Cordero al palo - ŞİLİ
3. Beyti kebap - İSTANBUL, TÜRKİYE
2. Païdakia - YUNANİSTAN
1. Cağ kebabı - ERZURUM, TÜRKİYE